Leuke nieuwtjes en weetjes

Wanneer beval ik met keizersnede

23 juni 2019

Je hebt bepaalde verwachtingen hoe je graag wilt bevallen en een keizersnede is misschien niet de manier waarop je hoopt te gaan bevallen van je kindje. Alleen is dit soms wel nodig zowel voor moeder of haar baby. In dit blog vertellen we je over de operatie, wanneer dit wordt gedaan en over het herstel ervan.

Lees meer


Waarom huilt je baby

07 juni 2019

Je baby huilt om verschillende redenen. Maar wat is normaal huilgedrag en wat is de oorzaak van het huilen? Vragen die je in de eerste maanden flink kunnen bezighouden. 

Lees meer


Voorkeurshouding bij je baby

24 mei 2019

Wanneer heeft mijn baby een voorkeurshouding? En wat kan ik dan doen? Wij geven je een paar makkelijke tips die je thuis kan toepassen.

Lees meer


Vitamine K en D

10 mei 2019

In de eerste maanden krijgt je baby alleen nog borstvoeding of flesvoeding. Daarnaast heeft je baby extra vitamine K en D nodig. Maar waarom, wanneer, hoeveel en hoelang heeft je baby deze vitamines nodig?

Lees meer


Ramadan, zwanger en borstvoeding

06 mei 2019

Vandaag begint de Ramadan, de Islamitische vastenperiode. Tijdens deze maand hebben moslims de plicht om te vasten. Sommige mensen vormen hierin een uitzondering waaronder moslimvrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Voor hen kan het vasten vaak een extra belasting zijn.

Lees meer


Het leren van taal bij jouw baby

26 april 2019

Baby's houden van klanken en horen graag taal en muziek. Allemaal houden ze van deuntjes, liedjes en rijmpjes, zo ook jouw baby!

Lees meer


Wat kan je baby zien

12 april 2019

Je baby kan alleen donker en licht onderscheiden in de baarmoeder. Verder is er niks te zien, het gezichtsvermogen kan zich dus niet ontwikkelen. Dat gebeurt pas na de geboorte. 

Lees meer


Babynestje: handig, lief maar gebruik ze wel veilig!

29 maart 2019

Prettig en veilig slapen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Het babynestje wordt in Scandinavische landen al een tijdje gebruikt en de trend is overgewaaid naar Nederland.

Lees meer


Navelklem of Cord ring: welke ga jij gebruiken?

15 maart 2019

Het doorknippen van de navelstreng is een speciaal moment na de geboorte van jullie kindje. De navelstreng laat men meestal eerst uitkloppen, dan pas wordt deze afgeklemd voordat deze wordt doorgeknipt. Dit wordt afnavelen genoemd.

Lees meer


Alles over de Apgar score

09 maart 2019

Je kindje is nog maar net op de wereld en krijgt al direct zijn of haar eerste rapportcijfer: de Apgar-score.

Lees meer