Leuke nieuwtjes en weetjes

Je baby is verkouden

27 maart 2020

Baby's hebben vaker last van een verkoudheid dan volwassenen. Maar hoe ontstaat een verkoudheid, wat kan je eraan doen en wanneer moet je de verloskundige en of huisarts inschakelen. Wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Het Vissen kind

13 maart 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Vissen als hij of zij is geboren tussen 19 februari en 20 maart. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Waterman-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Vieze ogen bij je baby

28 februari 2020

Een vies, tranend oog komt vaak voor bij baby's. Wij vertellen je hoe dat komt, wat je kan doen en wanneer het verstandig is om contact op te nemen met je verloskundige/huisarts. 

Lees meer


Het Waterman kind

14 februari 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Waterman als hij of zij is geboren tussen 20 januari en 18 februari. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Waterman-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Babynageltjes verzorgen

31 januari 2020

Veel baby's worden met lange nageltjes geboren. De nagels zijn dan nog te zacht om geknipt te kunnen worden. Wij vertellen je hoe je de nagels van je pasgeboren baby en als je baby wat ouder is kan verzorgen.

Lees meer


Hoe kleed ik mijn baby warm genoeg aan!

20 december 2019

Veel ouders zijn hier onzeker over en twijfelen vooral in de wintermaanden met de wisselende temperaturen. Ouders hebben dan vaak de neiging om hun baby extra warm toe te dekken met dat extra dekentje of hun baby toch nog een extra laag kleren aan te doen. Maar is dit wel nodig? In ons blog geven we je een paar tips voor in huis als ook wanneer je samen met je baby naar buiten gaat.

Lees meer


De eerste uren alleen thuis met je baby

06 december 2019

De eerst nacht alleen met je baby is best wel spannend. De kraamzorg thuis of in het ziekenhuis heeft je zeker al wat tips gegeven. Wat kun je verwachten en wat moet je doen?

Lees meer


De luiertas, wat neem je mee op stap

21 november 2019

Het is een ware volksverhuizing als je op stap gaat met je baby. Onze checklist helpt je om de inhoud van de luiertas voor je baby compleet te maken.

Lees meer


De hielprik bij je baby

08 november 2019

In de eerste week na de geboorte van je baby worden een paar druppels bloed afgenomen uit de hiel van je baby. Daarna wordt het bloed onderzocht op een aantal ernstige, zeldzame aangeboren ziektes. 

Lees meer


De gehoortest bij je baby

25 oktober 2019

Een goed gehoor is belangrijk voor de ontwikkeling van taal van je kind. Daarom krijgen alle baby's een gehoortest. Hoe gaat dit in z'n werk en wat betekent de uitslag?

Lees meer