Leuke nieuwtjes en weetjes

Het leren van taal bij jouw baby

26 april 2019

Baby's houden van klanken en horen graag taal en muziek. Allemaal houden ze van deuntjes, liedjes en rijmpjes, zo ook jouw baby!

Lees meer


Wat kan je baby zien

12 april 2019

Je baby kan alleen donker en licht onderscheiden in de baarmoeder. Verder is er niks te zien, het gezichtsvermogen kan zich dus niet ontwikkelen. Dat gebeurt pas na de geboorte. 

Lees meer


Babynestje: handig, lief maar gebruik ze wel veilig!

29 maart 2019

Prettig en veilig slapen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Het babynestje wordt in Scandinavische landen al een tijdje gebruikt en de trend is overgewaaid naar Nederland.

Lees meer


Navelklem of Cord ring: welke ga jij gebruiken?

15 maart 2019

Het doorknippen van de navelstreng is een speciaal moment na de geboorte van jullie kindje. De navelstreng laat men meestal eerst uitkloppen, dan pas wordt deze afgeklemd voordat deze wordt doorgeknipt. Dit wordt afnavelen genoemd.

Lees meer


Alles over de Apgar score

09 maart 2019

Je kindje is nog maar net op de wereld en krijgt al direct zijn of haar eerste rapportcijfer: de Apgar-score.

Lees meer


Je baby's huid

31 januari 2019

Je bent bevallen en je baby's huid is helemaal mooi en gaaf, geen krasje, vlekje of pukkeltje te zien. En dan na een paar dagen zie je dit veranderen. Maak je geen zorgen dit hoort er allemaal bij.

Lees meer


Baby weetjes

17 januari 2019

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 

Lees meer


How to-video’s over je pasgeboren baby

03 januari 2019

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer