Leuke nieuwtjes en weetjes

Hoeveel slaapt je baby

16 augustus 2019

Je baby heeft veel slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en om te groeien. Een goed slaapritme is daarom erg belangrijk voor je baby.   

Lees meer


Het kraampakket

02 augustus 2019

Wij hebben alles wat je wilt weten over het kraampakket voor je op een rijtje gezet. Zoals; wat en waarvoor heb je het nodig, hoe kan je het aanschaffen en wat kan je met de overgebleven spullen doen. 

Lees meer


De basic baby uitzetlijst

19 juli 2019

Je hebt veel spullen nodig als je een baby verwacht. Van kleding voor je kindje tot de lakentjes voor het bedje en nog veel meer. Je kunt  onze basic baby uitzetlijst als checklist gebruiken bij het winkelen. Deze lijst is een advies!

Lees meer


Sporten na de bevalling

05 juli 2019

Je bent net bevallen, druk bezig om samen met je baby in een nieuw ritme te komen. Hierdoor heb je even weinig tijd voor jezelf. Je bent volop met heel veel liefde je baby aan het verzorgen maar denk er ook aan om goed voor jezelf zorgen. Naast rust, voeding en slaap is weer gaan bewegen en sporten ook belangrijk. Alleen wanneer kan ik weer gaan sporten en wat mag wel en niet?

Lees meer


Wanneer beval ik met keizersnede

23 juni 2019

Je hebt bepaalde verwachtingen hoe je graag wilt bevallen en een keizersnede is misschien niet de manier waarop je hoopt te gaan bevallen van je kindje. Alleen is dit soms wel nodig zowel voor moeder of haar baby. In dit blog vertellen we je over de operatie, wanneer dit wordt gedaan en over het herstel ervan.

Lees meer


Waarom huilt je baby

07 juni 2019

Je baby huilt om verschillende redenen. Maar wat is normaal huilgedrag en wat is de oorzaak van het huilen? Vragen die je in de eerste maanden flink kunnen bezighouden. 

Lees meer


Voorkeurshouding bij je baby

24 mei 2019

Wanneer heeft mijn baby een voorkeurshouding? En wat kan ik dan doen? Wij geven je een paar makkelijke tips die je thuis kan toepassen.

Lees meer


Vitamine K en D

10 mei 2019

In de eerste maanden krijgt je baby alleen nog borstvoeding of flesvoeding. Daarnaast heeft je baby extra vitamine K en D nodig. Maar waarom, wanneer, hoeveel en hoelang heeft je baby deze vitamines nodig?

Lees meer


Ramadan, zwanger en borstvoeding

06 mei 2019

Vandaag begint de Ramadan, de Islamitische vastenperiode. Tijdens deze maand hebben moslims de plicht om te vasten. Sommige mensen vormen hierin een uitzondering waaronder moslimvrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Voor hen kan het vasten vaak een extra belasting zijn.

Lees meer


Het leren van taal bij jouw baby

26 april 2019

Baby's houden van klanken en horen graag taal en muziek. Allemaal houden ze van deuntjes, liedjes en rijmpjes, zo ook jouw baby!

Lees meer