Leuke nieuwtjes en weetjes

Het Kreeft kind

03 juli 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Kreeft als hij of zij is geboren tussen 21 juni en 22 juli. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Kreeft-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Navelstomp verzorgen

19 juni 2020

Na de geboorte wordt de navelstreng doorgeknipt. Er blijft een klein stukje van de navelstreng achter. Dit noemen wij de navelstomp. Wij vertellen je hoe je de navelstomp kan verzorgen en wanneer dit laatste stukje navelstreng eraf valt.  

Lees meer


Het Tweeling kind

05 juni 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Tweeling als hij of zij is geboren tussen 21 mei en 21 juni. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Tweeling-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Slapen in de eerste twee maanden

22 mei 2020

In de eerste weken met een baby komt er veel op je af. In dit blog vertelt Patricia Luppers, slaapcoach, wat je moet weten over het slapen van jouw baby in de eerste twee maanden.

Lees meer


Het Stier kind

08 mei 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Stier als hij of zij is geboren tussen 21 april en 20 mei. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Stier-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Ramadan, zwanger en borstvoeding

23 april 2020

De Ramadan, de Islamitische vastenperiode, is weer begonnen. Dit is de maand waarin vele moslims gaan vasten. Voor sommige mensen wordt hierin een uitzondering gemaakt waaronder moslimvrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Zij mogen zelf kiezen of ze mee doen omdat het vasten voor hen een extra belasting kan zijn.

Lees meer


Het Ram kind

10 april 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Ram als hij of zij is geboren tussen 21 maart en 20 april. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Ram-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Je baby is verkouden

27 maart 2020

Baby's hebben vaker last van een verkoudheid dan volwassenen. Maar hoe ontstaat een verkoudheid, wat kan je eraan doen en wanneer moet je de verloskundige en of huisarts inschakelen. Wij hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Het Vissen kind

13 maart 2020

Je kind heeft het sterrenbeeld Vissen als hij of zij is geboren tussen 19 februari en 20 maart. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Vissen-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer


Vieze ogen bij je baby

28 februari 2020

Een vies, tranend oog komt vaak voor bij baby's. Wij vertellen je hoe dat komt, wat je kan doen en wanneer het verstandig is om contact op te nemen met je verloskundige/huisarts. 

Lees meer