Wie is babybalance?

Wij, Grietje Miedema en Monique Slaa, hebben samen meer dan 40 jaar ervaring in de kraamzorg. In zowel Nederland als in het buitenland, en bij gezinnen met allerlei achtergronden. We houden van ons vak, maar kijken ook graag verder en lopen soms een flinke stap op de troepen vooruit. Met Babybalance spelen we in op de veranderende behoeften van jonge ouders en kraamverzorgenden.


Grietje Miedema: 'Ik ben van huis uit verpleegkundige-A, maar koos na een paar jaar voor de kraamzorg. Ik werkte vele jaren met plezier bij gezinnen thuis, in het ziekenhuis en voor twee kraamzorgbureaus op kantoor. Tot eind 2019 had ik mijn eigen kraamzorgbureau: Cradle 'kraamzorg in het buitenland', waarmee ik me speciaal richt op Nederlandse vrouwen die in het buitenland bevallen. Daarnaast verzorg ik lezingen voor expats en lever ik input voor kraamopleidingen.'

Monique Slaa: 'Als gespecialiseerd kraamverzorgende en gediplomeerd docente babymassage ken ik de behoeften van jonge ouders en baby’s heel goed. Ik heb jarenlang bij gezinnen thuis gekraamd en van 2006 tot en met 2014 runde ik mijn eigen kraamzorgbureau in het midden van het land. Als het druk was doordat er veel kinderen tegelijk geboren werden, sprong ik altijd met veel plezier weer bij.'  


Een primeur in de kraamzorg

Babybalance is het eerste e-health project in de kraamzorg en daar zijn we trots op. Onze missie is om alle ouders, met welke achtergrond of portemonnee ook, een goede kraamtijd te bezorgen. Betrouwbare, onafhankelijke informatie is in die eerste weken met je kind onmisbaar en in die behoefte voorziet Babybalance.

Grote partijen uit de geboortezorg zijn inmiddels enthousiast geworden en een Babybalance-account wordt nu vergoed door de zorgverzekeraars! Ons belangrijkste doel is daarmee bereikt: de video’s toegankelijk maken voor alle (aanstaande) moeders. 

 

 

Aangesloten zorgverzekeraars & partners

Zorgverzekeraars
Zilveren kruis
Interpolis
FBTO
De Friesland
Menzis
anderzorg
Hema
PMA
Onze partners
STAP
MoedersvoorMoeders
RIVM
Voedingscentrum
12maandenzwanger
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven