Jouw kraamzorgpakket mét Babybalance


Jouw fysieke kraamzorgpakket mét Babybalance; een compleet zorgplan


Is een sterke combinatie van fysieke kraamzorg aan huis met 3 tot maximaal 9 maanden onbeperkt toegang tot digitale voorlichting en instructie in de vorm van onze Premium video's. Daar bovenop krijg je elk trimester een zwangerschaps-e-magazines boordevol informatie over wat in die fase speelt in jouw leven. Tot slot kun je deelnemen aan de kennisquiz, zodat je zeker weet dat je de zorg voor je baby tot in de puntjes op orde hebt.

Het sterke aan dit kraamzorgpakket, dat sinds januari 2021 reguliere zorg is geworden, is dat het een compleet zorgplan is om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. En natuurlijk op de eerste zorg voor je baby.

Het beste van fysiek en online

Zorgverzekeraars hebben er daarom stevige voorwaarden aan gesteld. Bijvoorbeeld aan hoe de digitale voorlichting en instructie eruit moet zien, maar ook aan hoe jouw kraamzorgorganisatie dat een plek geeft in hun zorg voor jou en je (nog ongeboren) kindje. Zo krijg je het beste van twee werelden: die van fysieke kraamzorg en de digitale zorg die niet meer weg te denken is.

We zijn er best trots op dat Babybalance, in de meer dan tien jaar van haar bestaan, dé aanbieder, en daarmee ook de grondlegger is geworden van digitale voorlichting en instructie over zwangerschaps- en babyzorg in Nederland (e-Health). Verschillende zorgverzekeraars vergoeden Babybalance via kraamzorgorganisaties, omdat we vanzelfsprekend voldoen aan hun strenge voorwaarden. Meer over de voorwaarden lees je hier

Wat betekent dit voor jou?

We leggen je graag uit hoe jouw kraamzorgpakket mét Babybalance eruit ziet en hoe het werkt.

Allereerst is het belangrijk dat:

 • je zorgverzekeraar vergoedt Babybalance en heeft opgenomen in het basis-kraamzorgpakket.
 • je kraamzorgorganisatie een overeenkomst heeft met Babybalance. De vergoeding voor het Babybalance-account verloopt via jouw kraamzorgbureau. Met hen maken wij hier afspraken over.
 • je, zodra jij een account hebt aangemaakt, Babybalance checkt of je verzekerd bent bij de zorgverzekeraar die dit vergoedt, en of wij (al) een overeenkomst hebben met jouw kraamzorgbureau.

Als bovenstaande punten in orde zijn, dan krijg je binnen 2 werkdagen een melding van ons dat je account actief is. Vanaf dan kun je onbeperkt de Premium video's bekijken tot en met drie maanden na je uitgerekende datum. Dat doe je op de website of via de Babybalance-app. Die download je binnen je account in je eigen profielpagina.

Wat kost het?
 • Toegang tot Babybalance ontvang je bij de standaard kraamzorg van de 24 á 49 uur en zolang de kraamzorg  binnen de 80 uur blijft.
   
 • Ontvang je kraamzorg, dit zijn de standaarduren van 49 uur verdeeld over 8 dagen, dan is momenteel de afspraak dat 1 uur daarvan bestemd is voor de digitale voorlichting en instructie  Daarvoor krijg je vanaf het moment van je zwangerschap tot en met drie maanden na de bevalling 24 uur per dag toegang tot de Premium video’s. In de praktijk komt dat neer op minimaal drie tot maximaal negen maanden toegang, afhankelijk van het moment waarop jij je aanmeldt. Meer informatie hierover bij je kraamzorgbureau.

Als jouw zorgverzekeraar dit vergoedt, wordt er geen Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) voor het Babybalance-account in rekening gebracht door je zorgverzekeraar.

Waarom Babybalance erbij zo'n sterke combinatie is
Tijdens je zwangerschap
 • Omdat je tijdens je zwangerschap al toegang hebt tot alle informatie van Babybalance, kun je jezelf goed voorbereiden op wat er gaat komen. Veel vragen worden zo ook al beantwoord, weten we inmiddels uit ervaring en onderzoek
   
 • Je kunt de video's, maar ook de zwangerschaps-e-magazines bespreken met je partner (en eventuele andere gezinsleden), zo betrek je elkaar bij de veranderingen die je doormaakt.
   
 • Visuele voorlichting en instructies, zoals in de video's, wordt vaak goed begrepen, zelfs beter dan wanneer je erover leest.
Tijdens je kraamzorgperiode

Je krijgt een compleet zorgplan waarin je zo goed mogelijk wordt voorbereid op de bevalling en de eerste zorg voor je baby. Je kraamzorgorgansiatie zorg dat de fysieke en digitale zorg hand in hand gaat

Stel dat je problemen ondervindt bij (borst)voeding en je hebt uitleg van de kraamverzorgende, dan kan ze aangeven waar je die informatie later nog op je gemak na kunt kijken, namelijk in een van de Premium video's.
 

 • De digitale voorlichting en instructie kan een mooie, en langer durende aanvulling zijn op de kraamzorg als je minimale of minder kraamzorguren ontvangt.
   
 • Als je ergens tegenaan loopt, kun je de informatie uit de Premium video's bespreken met je kraamverzorgende. Zij kan extra tips en informatie geven.

  Daarbij zij de Premium video's een fijne back-up als je het even niet meer weet tijdens de kraamweek. Vooral als de kraamverzorgende niet aanwezig is.
   
 • Met de quiz die je doet over de informatie uit de video's, een extraatje van Babybalance, kun je checken of je alles goed hebt begrepen. Of misschien wil je juist nog wat zaken checken bij je kraamverzorgende voor ze vertrekt?
Na je kraamzorgperiode
 • Je behoudt tot en met drie maanden na je bevalling toegang tot de Premium video's. Daarin zitten ook video's met informatie die niet over de kraamweek gaan, bijvoorbeeld over het masseren van je baby. Je digitale vraagbaak heb je dus lange tijd bij de hand, ook als de kraamverzorgende niet meer aanwezig is in het gezin.
Nog vragen?

We hopen dat bovenstaande duidelijk is. Zo niet, neem dan contact met ons op. Tot slot nog twee aandachtspunten:

 • Heeft jouw kraamzorgbureau nog geen contract met Babybalance? Geen probleem. Laat hen weten dat je een account hebt aangevraagd en vraag of ze contact met ons opnemen.  Dan regelen wij dat voor je. Je krijgt van ons bericht als dat rond is, daarna heb je snel toegang.
   
 • Heeft jouw kraamzorgbureau wel een contract met ons, maar vergoedt je zorgverzekeraar Babybalance nog niet? Ook in dat geval geldt: neem contact met ons op en vraag zelf aan je zorgverzekeraar om Babybalance alsnog in het kraamzorgpakket op te nemen.

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven