Voor professionals

Voor kraamzorgaanbieders

Meertalige digitale voorlichting en instructie mét beeldbellen

Digitale voorlichting en instructie is onmisbaar in de kraamzorg. En een welkome aanvulling op de fysieke kraamzorg; jullie weten als geen ander dat het niet makkelijk is om kraamzorgprofessionals te vinden. ook is digitale zorg voor de huidige generaties vanzelfsprekend geworden. Daar zal alleen maar meer vraag naar komen.

Daarom biedt Babybalance, grondlegger van en voorloper in deze digitale zorg, kraamzorgbureaus nu ook meertalige premium video's en de mogelijkheid om te beeldbellen met je cliënten. Dat doe je binnen je eigen Babybalance-account. Het afsprakenproces is helemaal geautomatiseerd. Je kunt dus makkelijk doorverwijzen naar meer dan 80 betrouwbare premium en partnervideo's. In maar liefs 9 talen ondertiteld. Op ons platform of in de app. Er zijn ook e-magazines, open en premium blogs en kennisquizzen. Zo kan de kraamvrouw testen of ze de digitale informatie goed heeft begrepen en eventueel vragen stellen aan de kraamzorgprofessional.


'Onze premium video's zijn professioneel vertaald en beschikbaar in Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Oekraïens, Turks, Pools en Duits'

Betrouwbaar, veilig en toegankelijk

Onze digitale voorlichting en instructie aanbieden is betrouwbaar, want de inhoud voldoet aan de strenge richtlijnen van de zorgverzekeraars. Reden waarom ze die volledig vergoeden aan jullie cliënten. Ook mag je zelf ook een uur digitale kraamzorg declareren.

Het is veilig omdat ons digitale platform voldoet aan alle privacy voorwaarden die je cliënten mogen verwachten. Dat geldt uiteraard ook voor ons ISO en NEN-gecertificeerde beeldbelfunctionaliteit. Het is toegankelijk omdat ons voorlichtingsmateriaal divers en inclusief is, onder meer door de meertaligheid. Achter de schermen is ook alles geautomatiseerd. Dat maakt het voor kraamzorgbureaus makkelijk om ermee te werken. Voor jullie cliënten is het eenvoudig om er gebruik van te maken van de zorg voor hun baby. Tot en met drie maanden na de uitgerekende datum.

Zo werkt het

Voor jou

Met ons samenwerken en direct de voordelen ervaren, is ook eenvoudig. Nadat we de voorwaarden hebben besproken, bijvoorbeeld of je wel of niet gebruik wil maken van de mogelijkheid beeldbellen, leggen we die vast in een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee heb je als kraamzorgbureau de digitale voorlichting en instructie en het normale aantal uren kraamzorg in één pakket en in één zorgplan voor de (aanstaande) ouders. De voorlichting en instructie is geïndiceerd conform het LIP (Landelijk Indicatie Protocol).


'Niet of het een of ander, gewoon één kraamzorgpakket'

De afspraken zijn opgenomen in een overeenkomst tussen zorgverzekeraar en kraamzorgbureau. Dat maakt het (nog) gemakkelijker om ons product te gebruiken én aan je cliënten aan te bieden.

Financieel vertegenwoordigt het Babybalance-account de waarde van één fysiek kraamzorguur. Dit uur kan je als kraamzorgbureau declareren naar de zorgverzekeraar onder de Vektis prestatiecode 19627 (Kraamzorg digitale voorlichting en instructie doormiddel van video's). Je cliënt betaalt geen Wettelijke Eigen Bijdrage (WEB) of eigen risico. 

Voor je cliënten

Zodra de samenwerkingsovereenkomst rond is, kun je Babybalance gebruiken en aanbieden aan je cliënten. Die kan vanaf aanmelding tot en met drie maanden na haar uitgerekende datum direct genieten van alle voordelen van Babybalance. Geheel vergoed door alle zorgverzekeraars.

Meer informatie over Babybalance klik hier

Zij gingen je voor

Bekijk hier welke kraamzorgbureaus al gebruik maken van Babybalance. Wil je dit ook? Stuur ons een berichtje via ons contactformulier. We nemen daarna persoonlijk contact met je op. 


"Een voordeel van digitaal aanbod', zo zegt bijvoorbeeld Menzis, 'is dat de informatie al beschikbaar is voor de bevalling. Vrouwen kunnen zich zo eerder voorbereiden op de kraamtijd'.  

Andere Professionals

Wat betekent dit voor zorgprofessionals die geen kraamzorg leveren?

Vooralsnog kun je helaas nog geen toegang krijgen tot onze digitale voorlichting en instructie. We verwachten dat dit op termijn wel mogelijk is. We houden je daarvan op de hoogte via deze pagina.

 

 

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven