Kraamzorgaanbieders: Babybalance helpt jullie zwangeren én jou

Voor kraamzorgaanbieders

Over de voordelen van Babybalance voor het kraamzorgbureau

Babybalance heeft in meer dan twaalf jaar tijd voor alle kraamzorgaanbieders een eigentijdse digitaal dienstenaanbod en app ontwikkeld waarmee zij hun cliënten ook professioneel digitale zorg kunnen geven. Hieronder de belangrijkste informatie én voordelen op een rij over het ontstaan. We vertellen je graag meer in een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Het ontstaan

 • Digitale voorlichting en instructie is niet meer weg te denken. In 2022 besloten alle zorgverzekeraars digitale voorlichting en instructie te vergoeden als onderdeel van de reguliere kraamzorg, zolang deze voldoet aan bepaalde criteria.
 • Dat was twaalf jaar geleden nog anders. Maar vanuit hun eigen kraamzorgervaring zagen Monique en Grietje al wel toekomstige behoefte ontstaan. Daarom begonnen zij Babybalance met digitale voorlichting en instructie in de vorm van video's. Ook voerden zij meerder succesvolle pilots uit in samenwerking met zorgverzekeraars. Zij kennen dus het klappen van de zweep.

Waarom digitale voorlichting en instructies?

 • Uit de onderzoeken bleek dat digitale voorlichting en instructie aansluit op de behoefde van zwangere en pas bevallen vouwen. Gezinnen die een minimaal aantal uren afnemen, hebben hier ook baat bij. Het is ook een fijne back-up voor de ouder(s) als ze vragen hebben voor de kraamverzorgende of als zij niet (meer) aanwezig is.
 • Juist die combinatie is sterk: de kraamzorgprofessional zet actief de digitale voorlichting en instructievideo's in de kraamzorg, de (aanstaande) ouder gebruikt het om zich voor te bereiden en erover in gesprek te gaan met de kraamverzorgende. Laatstgenoemde checkt ook of alles goed begrepen is. Oftewel: traditionele kraamzorg aan huis met eigentijdse, betrouwbare voorlichting via deze website of de Babybalance-app.

Waarom Babybalance?

 • Babybalance heeft in meer dan twaalf jaar tijd voor alle kraamzorgaanbieders een eigentijdse digitaal dienstenaanbod en app ontwikkeld waarmee zij hun cliënten ook professioneel digitale zorg kunnen geven. De premium video's zijn ondertiteld en beschikbaar in 9 talen en kraamzorgbureaus kunnen, als ze dat willen, beeldbellen met hun cliënten. Het digitale platform is geheel geautomatiseerd, veilig en toegankelijk. Aanvullend krijgen zwangeren en pas bevallen vrouwen toegang tot e-magazines, kennisquizzen en blogs volgens de richtlijnen van het KCKZ.
 • Beeldbellen is de nieuwste functionaliteit die Babybalance kraamzorgbureaus aanbiedt. Hoe en met welk apparaat bepaalt de cliënt zelf. Veiligheid staat voorop: onze Nederlandse partner is gecertificeerd volgens ISO 27001, NEN 7510 en NEN 7512. De beeldfunctionaliteit voldoet aan de AVG-normen. De software van onze partner is volledig geïntegreerd in het Babybalance-platform, dat geeft een naadloze gebruikerservaring.
 • De digitale voorlichting en instructie en het aantal uren kraamzorg zit in één pakket en in één zorgplan voor de (aanstaande) ouders. De voorlichting en instructie is geïntegreerd conform het LIP (Landelijk Indicatie Protocol). De voorlichting van Babybalance voldoet aan de KCKZ-richtlijnen en protocollen kraamzorg. Zo nodig worden video's aangepast aan de nieuw protocollen/richtlijnen van het KCKZ, nieuwe protocollensite, 11 april 2023.

'Onze premium video's zijn professioneel vertaald en beschikbaar in Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Oekraiens, Turks, Pools en Duits'

Tot slot is het goed om te weten, dat;

 • Babybalance is onafhankelijk en biedt betrouwbare informatie
 • Er is geen kraamzorgbureau verbonden aan Babybalance
 • Babybalance maakt geen gebruik van reclame als inkomstenbron
 • Babybalance verstrekt geen data aan anderen
 • De grondleggers van Babybalance zijn jarenlang werkzaam geweest in de kraamzorg, zowel voor als achter de schermen van een kraamzorgbureau  

 


 

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven