Terug

Hoe kun je vegetarisch eten als je zwanger bent?

Hoe kun je vegetarisch eten als je zwanger bent?

Het voedingscentrum heeft een mini serie ‘Zwanger en gezonde voeding’ gemaakt. In 4 video’s legt expert Iris Groenenberg uit wat allemaal goed en gezond is om te eten tijdens de zwangerschap.

Deel #4

"Ik ben zwanger en eet vegetarisch? Waar moet ik op letten tijdens de zwangerschap?" Je kunt prima vegetarisch eten als je zwanger bent. Het is een kwestie van vlees goed vervangen, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Let erop dat je genoeg ijzer, jodium, calcium, eiwitten en vitamine B1, B2, B12 en (vis)vetzuren binnenkrijgt.

Wil je meer weten over gezond, gevarieerd en vegetarisch eten tijdens de zwangerschap? Voor meer informatie ga naar het Voedingscentrum.

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Blogs over Je zwangerschap

Ramadan, zwanger en borstvoeding

De Ramadan, start in 2024 op zondagavond 10 maart en duurt tot en met dinsdagavond 9 april. 

De basic baby uitzetlijst

Je hebt veel spullen nodig als je een baby verwacht. Van kleding voor je kindje tot de lakentjes voor het bedje en nog veel meer. Je kunt  onze basic baby uitzetlijst als checklist gebruiken bij het winkelen. Deze lijst is een advies!

Het kraampakket

Wij hebben alles wat je wilt weten over het kraampakket voor je op een rijtje gezet. Zoals; wat en waarvoor heb je het nodig, hoe kan je het aanschaffen en wat kan je met de overgebleven spullen doen. 

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven