Terug

Welke supplementen heb je nodig?

Welke supplementen heb je nodig?

Het voedingscentrum heeft een mini serie  ‘Zwanger en gezonde voeding’ gemaakt. In 4 video’s legt expert Iris Groenenberg uit wat allemaal goed en gezond is om te eten tijdens de zwangerschap

Deel #2

"Ik eet gezond en gevarieerd welke voeding & vitamine aanvullingen [supplementen] moet ik nu nog extra slikken als ik zwanger ben? Is een multivitamine supplement nodig en voldoende?" Voor alle zwangere vrouwen geldt het advies om een foliumzuur en vitamine D-supplement te nemen. Daarnaast is gezond en gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf belangrijk. Soms kan het nodig zijn meer supplementen te slikken, bijvoorbeeld als je te weinig calcium, jodium of viszetzuren binnenkrijgt.

Wil je meer weten over gezond, gevarieerd en veilig eten tijdens de zwangerschap? Voor meer informatie ga naar het Voedingscentrum.

 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Gerelateerde Babybalance video's

Blogs over Je zwangerschap

Ramadan, zwanger en borstvoeding

De Ramadan, start in 2024 op zondagavond 10 maart en duurt tot en met dinsdagavond 9 april. 

Lees meer Path

De basic baby uitzetlijst

Je hebt veel spullen nodig als je een baby verwacht. Van kleding voor je kindje tot de lakentjes voor het bedje en nog veel meer. Je kunt  onze basic baby uitzetlijst als checklist gebruiken bij het winkelen. Deze lijst is een advies!

Lees meer Path

Het kraampakket

Wij hebben alles wat je wilt weten over het kraampakket voor je op een rijtje gezet. Zoals; wat en waarvoor heb je het nodig, hoe kan je het aanschaffen en wat kan je met de overgebleven spullen doen. 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven