Terug

Welke supplementen heb je nodig?

Welke supplementen heb je nodig?

Het voedingscentrum heeft een mini serie  ‘Zwanger en gezonde voeding’ gemaakt. In 4 video’s legt expert Iris Groenenberg uit wat allemaal goed en gezond is om te eten tijdens de zwangerschap

Deel #2

"Ik eet gezond en gevarieerd welke voeding & vitamine aanvullingen [supplementen] moet ik nu nog extra slikken als ik zwanger ben? Is een multivitamine supplement nodig en voldoende?" Voor alle zwangere vrouwen geldt het advies om een foliumzuur en vitamine D-supplement te nemen. Daarnaast is gezond en gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf belangrijk. Soms kan het nodig zijn meer supplementen te slikken, bijvoorbeeld als je te weinig calcium, jodium of viszetzuren binnenkrijgt.

Wil je meer weten over gezond, gevarieerd en veilig eten tijdens de zwangerschap? Voor meer informatie ga naar het Voedingscentrum.

 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Gerelateerde Babybalance video's

Blogs over Je zwangerschap

Ramadan, zwanger en borstvoeding

De Ramadan, de Islamitische vastenperiode, start woensdagavond 22 maart en duurt tot en met donderdag 20 april.  Voor  moslim vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven wordt hierin een uitzondering gemaakt.

Lees meer Path

Het kraampakket

Wij hebben alles wat je wilt weten over het kraampakket voor je op een rijtje gezet. Zoals; wat en waarvoor heb je het nodig, hoe kan je het aanschaffen en wat kan je met de overgebleven spullen doen. 

Lees meer Path

Alcohol en zwanger, liever niet!

Wat doet alcohol? Wanneer je dit gebruikt voor en tijdens je zwangerschap of tijdens de borstvoedingsperiode. 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Terug naar boven