Terug

De hielprik bij ouders thuis

De hielprik bij ouders thuis

Een real life video van nog geen drie minuten over het waarom van de hielprik. Vrijwel alle pasgeborenen krijgen de hielprik in de eerste week na de geboorte. Hiermee kunnen ernstige, behandelbare ziekten vroeg worden opgespoord.
Zo kan gezondheidsschade zoveel mogelijk worden voorkomen. De video laat zien hoe de hielprik precies gaat en dat het eigenlijk een heel eenvoudige handeling is, die met zorg wordt uitgevoerd.

Heb je vragen na he zien van deze video? Klik hier voor meer info.

*Deze video is ontwikkeld door het RIVM. En met dank aan de ouders en het Screenteam van GGD Amsterdam die dit mogelijk hebben gemaakt.

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Gerelateerde Babybalance video's

Blogs over Je kraamtijd

Hoe kleed ik mijn baby warm genoeg aan!

Veel ouders zijn hier onzeker over omdat elk seizoen verschillend is betreffend temperaturen. In ons blog geven we je hierover een paar tips zowel voor in huis als ook wanneer je samen met je baby naar buiten gaat.

Lees meer Path

De eerste uren alleen thuis met je baby

De eerst nacht alleen met je baby is best wel spannend. De kraamzorg thuis of in het ziekenhuis heeft je zeker al wat tips gegeven. Wat kun je verwachten en wat moet je doen?

Lees meer Path

Veelgestelde vragen over slapen

Regelmatig vragen ouders ons voor advies over het slaapritme van hun jonge baby. Deze vragen beantwoorden wij zo goed mogelijk. Degene die hier veel meer over kan vertellen is slaapcoach Patricia Luppers. Lees haar blog.

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven