Terug

Breekbaar - Niet schudden

Breekbaar - Niet schudden

Baby's huilen vanaf het moment dat ze geboren worden. Het is één van de manieren waarop baby's laten zien wat zij nodig hebben. Een baby kan gaan huilen want het heeft honger, heeft een vieze luier, wil wat aandacht, of is gewoon moe.
Het is fijn voor jou als ouder je baby te leren kennen, daarom kijk naar je baby zo kan je de kleine signalen van je baby leren te begrijpen wat er is en reageer daarop. Vaak kun je al door troosten je baby helpen.


Alleen als je baby nu veel huilt en het huilen niet direct stopt en hierdoor ook nog weinig slaapt?

Dan is het niet vreemd dat je daar als ouder moe, wanhopig of boos van wordt. Op zo'n moment kun je misschien zelfs je zelfbeheersing verliezen. Om te voorkomen dat je iets doet waar je later spijt van krijgt, is het verstandig om je kind dan op een veilige plaats te leggen en even weg te lopen. Pas daarbij op dat je je kind niet hardhandig neerlegt.

Hoe radeloos je ook bent, voorkom altijd dat je je baby heen en weer schudt!
Een baby en kind die door elkaar geschud wordt, kan daardoor een flinke hersenbeschadiging oplopen of andere kneuzingen. Dit wordt ook het Shaken baby syndroom genoemd.

In de video 'breekbaar niet schudden' vertellen verschillende ouders hun persoonlijke verhaal en hoe zij geholpen zijn door zelf hulp te vragen. Daarnaast vertelt een kinderarts van het Wilhelmina Kinderziekenhuis meer over wat  Shaken baby syndroom is.

In de kraamweek zal ook de kraamverzorgende ouders hier meer over vertellen. En heb je als pasbevallen ouder(s) vragen dan kun je deze gerust stellen aan haar want zij kan je handvatten hierin geven. Door haar is hulp dichtbij!


Video TNO

 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Blogs over Je zwangerschap

Ramadan, zwanger en borstvoeding

De Ramadan, de Islamitische vastenperiode, start woensdagavond 22 maart en duurt tot en met donderdag 20 april.  Voor  moslim vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven wordt hierin een uitzondering gemaakt.

Lees meer Path

De eerste uren alleen thuis met je baby

De eerst nacht alleen met je baby is best wel spannend. De kraamzorg thuis of in het ziekenhuis heeft je zeker al wat tips gegeven. Wat kun je verwachten en wat moet je doen?
 

Lees meer Path

Veelgestelde vragen over slapen

Regelmatig vragen ouders ons voor advies over het slaapritme van hun jonge baby. Deze vragen beantwoorden wij zo goed mogelijk. Degene die hier veel meer over kan vertellen is slaapcoach Patricia Luppers. Lees haar blog.

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Terug naar boven