Terug

Blogs

Het Weegschaal kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Weegschaal als hij of zij is geboren tussen 23 september en 22 oktober. Het Weegschaal-kind is een luchtteken en contact en verbinding is heel belangrijk. Ze houden van gezelligheid, mensen om zich heen en van praten. Weegschaal baby's zijn lief, zachtaardig en charmant, vooral als hun omgeving in harmonie is. Neemt ruim de tijd voor de maaltijden zodat het een fijnen gebeurtenis is. Het Weegschaal-kind kunnen wel echte zoetekauwen zijn. Je Weegschaal-kind kan erg gevoelig zijn voor harde geluiden, hij/zij kan snel schrikken.


Het kleine Weegschaal-kind houd er zijn eigen ritme op na. De periode dat hij/zij 's middags een dutje doen kan plotseling stoppen en afgewisseld worden met een periode dat het kleine Weegschaal-kind iedere nacht klaarwakker wordt, waarna hij/zij weer een week lang uitslaapt. Het Weegschaal-kind heeft veel gevoel voor schoonheid. Als hij/zij nog klein is, merk je dit misschien nog niet, maar als ze wat ouder zijn kunnen ze veel tijd besteden aan hun uiterlijk. Alle kledingstukken moeten precies bij elkaar passen en die ene pet of tas maakt de look compleet. Ze zijn ook echte dromers en houden van fantaseren. Ze kunnen helemaal opgaan in hun eigen wereld. Het Weegschaal-kind is daarin tegen wel de grootste twijfelaar uit de dierenriem. 

 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

TACTVOL
Het Weegschaal-kind weet precies wat ze moeten doen om op een goeden manier met mensen om te gaan. Ze zijn neutraal in het contact met mensen en zoeken niet snel problemen.

ROMANTISCH
De heersende planeet van het Weegschaal-kind is Venus de planeet van de liefde. Dat zegt al genoeg over dit teken.

CHARMANT
Het Weegschaal-kind weet zich prima te gedragen. Ze hebben een uitstekende kledingkeuze en verzorgen hun lichaam op een uitstekende manier. Daardoor komen ze over het algemeen zeer aantrekkelijk en charmant over.

BESCHEIDEN
Ondanks dat het Weegschaal-kind een charmant type is dat zich graag aantrekkelijk kleedt, is dit teken ook geregeld gewoon 'normaal' en bescheiden.

DIPLOMATIEK
Het Weegschaal-kind zal altijd naar mensen luisteren en afwegen wat er belangrijk is. Ze kunnen verschillende standpunten beschouwen en zijn daar ook zeer geduldig in. 
 


Het Weegschaal-kind is lief en vriendelijk."NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

OPPERVLAKKIG
Het Weegschaal-kind kan wel eens, bij mensen van het andere geslacht, kijken naar de uiterlijke kenmerken, waarbij zij het minder belangrijk vinden hoe iemand innerlijk in elkaar zit. Uiterlijke schoonheid vinden ze dus wel prettig.

AFSTANDELIJK
Meestal doen Weegschalen zich wel prettig en aangenaam voor, maar doen dat vaak uit sociaal wenselijkheid. Ze willen anderen niet kwetsen, maar eigenlijk denken ze soms iets heel anders van iemand.

WISSELVALLIGHEID
Het Weegschaal-kind is zeer vatbaar voor veranderingen en zullen dan ook geregeld iets anders willen. Daardoor kunnen ze zich niet altijd houden aan de beloften die ze doen. Dat maakt ze wel eens een onbetrouwbare partner.

FUTLOOS
Het is een luchtteken en de mensen die hieronder vallen, hebben niet altijd zin om zich evenveel in te spannen.

BESLUITELOOS
Het Weegschaal-kind vindt het moeilijk om beslissingen te nemen. Dat is misschien wel het grootste manco van dit teken.
 


Het Weegschaal-kind is heel erg kunstzinnig.Spelletjes en speelgoed voor het Weegschaal-kind

Spelvormen: Gezelschapspellen, kralen rijgen, sieraden maken, kleuren en vormgeven. Inrichten en decoreren. Dansen, ballet, turnen als sport. Tekenen en schilderen, zingen en muziek maken. 

Knuffeldier of lievelingsspeelgoed: Zwaantjes en duiven. Zachte lieve poppetjes en pastelkleurige knuffels met een vriendelijk uiterlijk. De politie of brandweer auto die conflicten moet oplossen. Het theeserviesje en de picknickmand.

Leuke weetjes over het Weegschaal-kind

 • Element: lucht.
 • Speciale nummer: 6,15, 24, 33, 42, 51, 60 (dan steeds 9 erbij).
 • Kleuren: blauw, wit, geel en beige.
 • Heersende planeet: Venus.
 • Negatieve planeet: Mars.
 • Gelukstenen: peridoot, opaal, jaspis, jade en rookkwarts.
 • Geluksdagen: maandag, vrijdag en zondag.
 • Best passend: tweeling en waterman.
 • Meest onverenigbaar: ram, kreeft en steenbok.
 • Geschikte beroepen: absoluut geen grof of vuil werk, maar wel diplomaat, advocaat, modewereld, componist, schrijver of de entertainmentwereld.

Tips voor ouders

 • Geef het Weegschaal-kind rust en ontspanning.
 • Zorg zo vaak mogelijk voor muziek.
 • Gun ze hun privacy.
 • Leer ze om voor zichzelf op te komen.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Weegschaal-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te maken is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaats door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is een Kraai:
Charmant en vriendelijk, idealistisch en romantisch, diplomatiek, tolerant en onpartijdig. Maar soms is de Kraai te goedgelovig of te onzeker en kan geen beslissingen nemen."Als de kraai verschijnt moet je opmerkzaam zijn, weet je zeker dat je begrijpt wat er om je heen plaatsvindt?"
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven