Terug

Blogs

Het Waterman kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Waterman als hij of zij is geboren tussen 20 januari en 18 februari. Het Waterman-kind zal al vroeg op onderzoek uitgaan omdat het Waterman-kind tamelijk zelfstandig is. "Ikke zelf doen!" zal je snel horen van het Waterman-kind zodra ze kunnen praten. Vriendelijk bedoelde hulp van mensen uit hun omgeving kan als bemoeienis worden opgevat. Een grote behoefte aan vrijheid vinden ze zeer prettig en willen niet allerlei beperkingen opgelegd krijgen. Daar worden ze alleen maar tegendraads van.

Op hun eigen manier zijn ze wel heel sociaal. Familie is heel belangrijk net zoals vriendjes en vriendinnetjes. Om met zoveel mogelijk verschillende kinderen in aanraking te komen vinden de meesten Waterman-kinderen het heerlijk om bij een vereniging of club te horen en mee te doen. Toch kan het Waterman-kind er ook veel alleen op uittrekken. Als een vriend of vriendin teveel van ze verwachten, dan kan het zijn dat het Waterman-kind niet zoveel zin meer heeft om met ze om te gaan.
 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

DE WERELDVERBETERAAR
Ze willen zich inzetten voor de planeet en maken zich zorgen om het milieu. Ze worden op dit gebied vaak pas op latere leeftijd actief, maar het zit er van jongs af aan al in. En als andere tekens nog druk met hun eigen levens bezig zijn, kijkt het Waterman-kind al verder om zich heen.

SYMPATHIEK
Ze hebben het vermogen veel vrienden te maken. Staan altijd open voor een praatje. Het zijn loyale mensen. Wat ze beloven komen ze zeker na. 

INTELLIGENT
Over het algemeen zijn ze erg intelligent. Ze weten wat ze willen en doen er alles aan dit te bereiken. Ze hebben een sterke algemene kennis omdat ze filosoferen/nadenken over de wereld en problematiek. Het is een echte denker, maar soms teveel, zodat het kind ook kan piekeren.

CREATIEF
Op een creatieve manier zorgen ze zelf voor afwisseling. Ze vinden het namelijk vreselijk als er teveel routinematige gebeurtenissen zijn. Ze gaan zich dan vervelen. Het Waterman-kind is nu eenmaal dol op avontuur. Dat geeft het Waterman-kind het gevoel dat het leeft. 

ONAFHANKELIJK
Het Waterman-kind is gek op vrijheid, zowel emotioneel als later in hun carriere. Op die manier zijn het trouwe en eerlijke mensen.
 


 Het Waterman-kind is een echte wereldverbeteraar! 'NEGATIEVE'EIGENSCHAPPEN

ONVERSPELBAAR
Andere mensen vinden het wel eens moeilijk om het Waterman-kind te begrijpen in wat ze willen. Dit komt omdat er niet echt een vast patroon is in het leven van het Waterman-kind.

INCONSEQUENT
Hebben ze een goed humeur dan zijn het vriendelijke, open mensen. Hebben ze dit niet, dan kunnen ze maar zo weer afstandelijk en onnavolgbaar worden.

KOPPIG
Als het Waterman-kind eenmaal een mening heeft, is het moeilijk om het daar weer vanaf te brengen. Ondanks dat het Waterman-kind zeer goed kan luisteren.

AFSTANDELIJK
Het Waterman-kind kan opeens afstand nemen, zonder dat echt duidelijk is waarom. Dit kan voor even zijn, maar het kan ook betekenen dat dit, zonder uitleg voor altijd is.

VASTHOUDEND
Er is werkelijk geen middenweg. Het is alles of niets. Daarbij kunnen ze het ver doordrijven en mensen ook wel eens zeer irriteren.
 


Het Waterman-kind is vaak een voorloper van nieuwe trends en/of hypes Spelletjes en speelgoed voor het Waterman-kind

Spelvormen: Spellen op straat, of iets met communicatie en samen wat ondernemen. Bijvoorbeeld; zoek-en-vind spellen, puzzelen of een speurtocht. Het in en uit elkaar halen van speelgoed of bijvoorbeeld een radio. Het Waterman-kind vindt het interessant hoe iets werkt. Het Waterman-kind is van nature een luchtteken waardoor een sport met zwieren en zwaaien door de lucht ook heel passend kan zijn, zoals turnen, ringen of touwklimmen.

Lievelingspeelgoed: Verrekijker, kompas, technisch speelgoed (lego), computergames, elektronische spellen zoals electro, een elektrische trein of vliegtuigen, walkietalkie. Knuffeldiertjes die iets speciaals hebben zoals een opbergzak. Boomhutten bouwen.  


Leuke weetjes over het Waterman-kind

 • Element: lucht.
 • Speciale nummers: 4, 13, 22, 31, 40, 51, 71.
 • Kleuren: blauw, grijs, zwart, fluorescerende kleuren.
 • Heersende planeet: Uranus.
 • Negatieve hemellichaam: de Zon.
 • Geluksstenen: amazoniet, aquamarijn, hematieit, barnsteen, granaat, diamant, maansteen, robijn, saffier.
 • Geluksdagen: zaterdag en zondag.
 • Best passend: tweeling en weegschaal.
 • Meeste onverenigbaar: schorpioen, kreeft en boogschutter.
 • Geschikte beroepen: waar ze hun intuitie kunnen gebruiken, onderzoeker, technische beroepen, luchtvaart. En beroepen waar ze de vrijheid hebben.

Tips voor ouders

 • Geef het Waterman-kind de ruimte.
 • Zorg dat ze hun energie kwijt kunnen zowel lichamelijk als mentaal.
 • Help ze met hun gedachten op een rij te zetten.
 • Stimuleer en leer ze om hun gedachten te kunnen focussen.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Waterman-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is een Otter:
Stoutmoedig, speels, behulpzaam en vriendelijk."De Otter is nieuwsgierig en stapt onbevooroordeeld op anderen af, of brengt de dag vrolijk spelend met zijn jongen door. Speels en ontspannen."

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven