Terug

Blogs

Het Vissen kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Vissen als hij of zij is geboren tussen 19 februari en 20 maart. Het Vissen-kind is een lief en rustig kind. Hij/zij wil door iedereen aardig gevonden worden en dat lukt ook nog. Het Vissen-kind voelt goed aan wat er om hen heen gebeurt. Is iemand verdrietig? Dan leven ze met hem mee. Zijn andere kinderen vrolijk? Het Vissen-kind doet dan gelijk gezellig met de andere mee. Die gevoeligheid kan er tegelijkertijd voor zorgen dat ze snel beinvloedbaar zijn en niet zo snel een eigen mening durven te vormen.  Het Vissen-kind zijn de kinderen die andere troosten en helpen, zonder eigen belangen. Het zijn ego-loze kinderen en daardoor hebben ze vaak een goede bescherming nodig van het gezin en de buitenwereld.

Het Vissen-kind ziet alles en zijn beschouwend van aard. Zij hebben veel rust en stilte nodig, en een positieve liefdevolle omgeving waar ze zich veilig kunnen voelen. Zij hebben grenzen nodig en structuur van de ouders om niet weg te "zwemmen" in hun dagdromerij en om toch mee te blijven doen in het gezin of met andere kinderen. 
 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

FANTASIERIJK
Het Vissen-kind vindt het erg fijn om dingen te bedenken die anders zijn, dan in werkelijkheid mogelijk zijn. Het idee al windt ze erg op en dan hoeft het niet eens te gebeuren!

TEDER EN GEVOELIG
Het Vissen-kind zal niemand mentaal of fysiek iemand pijn doen en als dit gebeurt dan kunnen ze hier erg veel verdriet om hebben. Het zijn erg zachte en vriendelijke kinderen. Daarbij zijn ze aanhankelijk en zoeken ze veel genegenheid.

BEHULPZAAM
Het Vissen-kind zal altijd voor anderen klaarstaan. Dit is niet alleen voor een partner, vrienden een familie, maar ook voor anderen.

INTUITIEF
Het Vissen-kind zal altijd kunnen vertrouwen op een feilloze intuitie. Ze vertrouwen hier op bij alle beslissingen die ze nemen.

ONBAATZUCHTIG
Het Vissen-kind zal altijd eerst aan anderen denken en dan pas aan zichzelf. Dit kunnen ze overdrijven, maar meestal doen ze hier veel goeds mee. Het zijn gewoon hele lieve kinderen.
 


Het Vissen-kind is een gevoelig kind


 

"NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

ONTVLUCHTEN VAN VERANTWOORDELIJKHEID
Het Vissen-kind kan wel eens wegvluchten van problemen. Ze vinden het erg als dingen mislukken en kunnen nog wel eens hun verantwoordelijkheid verzaken.

IDEALISTISCH
Het Vissen-kind heeft een eigen denkwijze en zal daar niet snel van afwijken. Wat zij het beste vinden, moeten anderen ook maar goed vinden, zelfs als zij weten dat dit niet zo is.

OVERGEVOELIG
Het Vissen-kind kan erg snel emotioneel worden en dan alle ratio uit het oog verliezen. Ze kunnen dan nog wel eens precies de verkeerde keuzes maken als ze hun emoties laten leiden.

PESSIMISTISCH
Wanneer dingen niet gaan, zoals ze verwachten, kan het Vissen kind negatief gedrag laten zien. Ze kunnen dan erg somber zijn en de moed opgeven.

PASSIEF
Het Vissen-kind is erg actief, maar alleen voor dingen waar ze zelf iets aan hebben of die ze belangrijk vinden. Wanneer het dingen zijn, die niet belangrijk zijn, dan kunnen ze zelfs erg lui zijn.
 


Het Vissen-kind is vaak een artistiek kindSpelletjes en speelgoed voor het Vissen kind

Spelvormen: dansen, toneel, zwemmen, knikkeren, dierenasiel spelen, doktertje spelen. Houden van lezen met name sprookjes. Het Vissen-kind vindt het ook leuk om zelf gedichten te schrijven, of fantasieverhalen uitbeelden en in een dagboek te schrijven. Spellen met geheimen opdrachten of verlossen van gevangen prinsessen zoals Doornroosje en Assepoester past bij het Vissen-kind. Of een muziekinstrument spelen zoals een gitaar, drums, viool of een dwarsfluit.

Lievelingspeelgoed: Als (knuffel)dier heeft het Vissen-kind het liefst vissen en weekdieren, zoals een knuffelkwal of visje. Schelpen zoeken op het strand. Iets waar ze voor kunnen zorgen zoals een speelgoed zorgenvriendje.  

Leuke weetjes over het Vissen-kind 

 • Element: water.
 • Speciale nr(s): 3, 7, 12, 16, 21, 25, 30, 34, 43, 52, 61, 70.
 • Kleuren: geel, rood, paars, lichtblauw, lila, violet.
 • Heersende planeet: Neptunus.
 • Negatieve planeet: Mercurius.
 • Geluksstenen: witte opaal, jade, parel, amethist, peridoot, maansteen, bloedsteen.
 • Geluksdagen: donderdag en zondag.
 • Beste passend: vissen, kreeft en schorpioen.
 • Meest onverenigbaar: ram, tweeling en leeuw.
 • Geschikte beroepen: werken graag in zelfstandige beroepen, boekhouder, beroepen waar je sociaal, maatschappelijk of psychologisch kunt werken, spirituele beroepen.

Tips voor ouders

 • Geef ze liefdevolle aandacht en moedig ze aan in de dingen die ze doen.
 • Ga flexibel met de tijd om, maar zorg wel voor voldoende rust.
 • Stimuleer artistieke activiteiten zodat ze zich daarin kunnen uiten.
 • Zorg voor een aangename, stabiele thuissituatie waar ze zich veilig voelen.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Vissen-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is de Wolf:
Zachtaardig, sympathiek en creatief, maar soms niet zo erg praktisch."De Wolf is een roedeldier, maar hij is ook heel goed in staat zichzelf te redden."
 
  

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Terug naar boven