Terug

Blogs

Het Tweeling kind

Het Tweeling-kind wordt geboren tussen 21 mei en 21 juni het is een luchtteken en als je kind onder dit teken is geboren, is het heel bewegelijk, openhartig en vrolijk. Ze lopen dan ook vaak sneller dan gemiddeld. Het zijn vlotte babbelaars en dat begint al als je Tweeling-kind heel klein is. Als kleuters kletsen ze al de oren van je hoofd. Het Tweeling-kind zal dan ook nooit met hun mond vol tanden staan. Ze weten altijd wel iets te vertellen en kunnen altijd wel ergens over meepraten. Het tweeling-kind is ook een goede luisteraar, erg nieuwgierig en harstikke sociaal.


Het Tweelingen-kind is een echte "informatievreter" alleen een overkill aan informatie is niet goed voor het Tweeling-kind. Hierdoor kan het Tweeling-kind te veel prikkels krijgen en geïrriteerd raken en verdrietig of boos worden. Het Tweeling-kind wordt gelukkig van een goeie balans tussen dingen doen en intellectuele uitdaging. Het Tweeling-kind zijn echte familiemensen. Toch hechten ze zich niet snel aan iets of iemand. Daarin tegen hebben ze wel veel vriendjes en vriendinnetjes. Het tweeling-kind heeft ook veel ruimte nodig en willen graag hun eigen gang gaan. Dat heeft ook een nadeel; als ze eenmaal kunnen lopen dan kan je ze wel eens kwijtraken als je met ze op stap bent. Het zijn geen kinderen die jou als ouder in de gaten houden. 


POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

FLEXIBEL
Het Tweeling-kind is niet voor één gat te vangen. Ze kunnen vrij snel schakelen als er iets van ze verwacht wordt. Ze kunnen dan zeer flexibel zijn en vinden dat ook interessant.

VEELZIJDIG
Het Tweeling-kind is geïnteresseerd in verschillende onderwerpen, waardoor ze vele interesse hebben.

ENTHOUSIAST
Het zijn meestal erg gezellige en vrolijke mensen, die het leuk vinden om veel te babbelen en dan niet alleen maar over leuke onderwerpen, maar ook over intelligente dingen.

COMMUNICATIEF STERK
Het Tweeling-kind heeft fantastische verbale vaardigheden.

HUMORISTISCH
Met het Tweeling-kind kun je je eigenlijk nooit vervelen. Het zijn zeer geestige en onderhoudende mensen.

INTELLECTUEEL
Ondanks dat ze veel over ditjes en datjes kletsen, kunnen ze ook zeker scherp en slim zijn. Ze hebben meestal een vrij grote algemene kennis.
 


Het Tweeling-kind is ondernemend en veelzijdig."NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

INCONSISTENT GEDRAG
Het Tweeling-kind kan zich heel moeilijk bij één onderwerp houden. Ze kunnen al snel hun geduld verliezen en lijken dan opeens geen concentratie meer te hebben.

OPPERVLAKKIG
Het Tweeling-kind weet veel en hebben veel kennis. Ze kunnen daarbij intelligent zijn, maar wel degelijk ook details overslaan, waardoor ze geregeld oppervlakkig zijn.

BESLUITELOOS
Het Tweeling-kind hinkt op twee gedachten en zullen geregeld twijfelen als ze een besluit nemen. Daardoor zijn ze verre van besluitvaardig.

VERVELEN ZICH SNEL
Doordat ze zich snel vervelen, kunnen gebrek aan richting in hun leven hebben. Daardoor kunnen ze niet snel iets afmaken. Ook kunnen ze iemand, die ze eerst heel leuk vinden, opeens minder interessant vinden.

ANGSTIG
Het Tweeling-kind kan een grote mond hebben en anderen laten denken dat ze heel stoer zijn. Gaat de ander er echter op in, dan kunnen ze opeens heel bang worden en trachten ze met scherpe bewoordingen de ander te imponeren.
 


Het Tweeling-kind zijn kleine onderzoekers.
Ze zullen vrijwel direct na de geboorte oogcontact maken!


 
Spelletjes en speelgoed voor het Tweeling-kind

Spelvormen: Boeken lezen, puzzels oplossen, touwtje springen, woordspelletjes, humor, rijmen, houden van korte uitstapjes en logeerpartijtjes, verkleedspellen, verjaardagfeestjes, dansen, trampoline springen en fietsen.

Knuffeldier of lievelingsspeelgoed: De mobiel boven de wieg. Het schommelstoeltje en de schommel. Aapje en een papagaai. Sprekende poppen. Snelle auto's met veel geluiden. Springtouw, skippybal.

Leuke weetjes over het Tweeling-kind

 • Element: lucht.
 • Speciale nummers: 5, 14, 23, 32, 41, 50, 59 (en dan steeds 9 erbij).
 • Kleuren: lichtblauw, geel en lichtgroen.
 • Heersende planeet: Mercurius.
 • Negatieve planeet: Jupiter.
 • Gelukstenen: agaat, bergkristal, maansteen, parel, smaragd, emerald en tijgeroog.
 • Geluksdagen: woensdag en donderdag.
 • Best passend: Ram, Leeuw, Weegschaal en Waterman.
 • Meest onverenigbaar: Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok en Vissen.
 • Geschikte beroepen: taalkundige beroepen, diplomaat, prediker, schrijver, dichter, docent, journalist, advocaat, afwisselende beroepen, muziek, kunst en wetenschapper.

 

Tips voor ouders

 • Geef het Tweeling-kind de tijd om iets goed te bekijken en te begrijpen.
 • Hou ze bezig, ze vervelen zich snel.
 • Het Tweeling-kind kan niet alleen zijn en heeft echt gezelschap nodig van een broertje, zusje, speelkameraad of een huisdier.
 • Probeer ze niet te veranderen.

 

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Tweeling-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is het Edelhert:
Alert, vriendelijk, intellectueel en heeft humor.

En kan zich goed concentreren en is sympathiek."Wanneer het Hert verschijnt wordt je gevraagd van anderen te houden omwille van henzelf en daarmee ook hun zwakheden te respecteren."

 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven