Terug

Blogs

Het Stier kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Stier als hij of zij is geboren tussen 21 april en 20 mei. Het Stier-kind is een aardteken en dat betekent dat het Stier-kind met beide benen stevig op de grond staat. Ze weten precies wat ze willen en laten zich niet snel gek maken. Wel kan het Stier-kind af en toe lui zijn. Speelgoed opruimen? Dat kan ook later wel, toch? Maar als ze eenmaal op gang zijn, gaat het Stier-kind ook flink door. Het Stier-kind is ook geen volger of pleaser, het gaat gewoon lekker zijn eigen gangetje. Het doet alles eenmaal in zijn eigen tempo en kan gaan 'bokken' als hij/zij te veel wordt opgejaagd. Moedig ze aan in het leren van bijvoorbeeld veterstrikken of een plasje doen op het potje, maar jut ze niet op!


Het Stier-kind staat niet te springen om nieuwe gerechten te proberen, hoewel het wel gek is op eten. Het is daarom goed om het Stier-kind van jongs af aan met verschillende smaken in aanraking te laten komen. Ze vinden het fijn om in de keuken te helpen, geef ze een opdracht en je hoort hen niet meer. Het Stier-kind is het type huisje, boompje, beestje en houdt vooral niet van te veel veranderingen in hun leven. Bereid het Stier-kind hier goed op voor door hemof haar erbij te betrekken.
Als het Stier-kind nog baby is, vindt hij het vast heerlijk om gemasseerd te worden. Een baby Stier is de liefste baby die er is. Ze zijn tevreden, rustig en zeer sociaal.

 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

GENEREUS
Het Stier-kind zal altijd in staat zijn om mensen te helpen. Of dit nu nood is of bij kleine problemen of vragen maakt niet uit.

BETROUWBAAR
Het Stier-kind zal bijna nooit verzaken en zowel in vriendschap, liefdesrelatie als in het werk zeer eerlijk en recht door zee zijn.

BLIJFT GEWOON
Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg is het motto van het Stier-kind. Daarbij zal deze ook beleefd en aangenaam zijn.

GEDULDIG
Het Stier-kind zal bijna nooit het geduld verliezen en altijd in staat zijn om op een beleefde en sympathieke manier duidelijk te maken dat iemand over zijn/haar grenzen gaat.

ONAFHANKELIJK
Zowel in relaties als in de carriere zijn Stieren mensen die niet snel iemand anders nodig hebben. Ze slagen daarom altijd wel in het leven en komen niet snel in de problemen.

STERK DOORZETTINGSVERMOGEN
Wat er ook gebeurt, het Stier-kind zal doorzetten tot het lukt om datgene wat gebeuren moet, af te ronden. Mislukkingen en tegenslagen worden dan ook vol kracht aangepakt. 
 


Het Stier-kind is een echte knuffelkont!


 

"NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

KOPPIG
Ze hebben niet voor niets een harde kop met krachtige horens. Ze zijn niet altijd even makkelijk in de omgang. Ze hebben respect voor anderen, maar hebben ze eenmaal iets in hun hoofd, dan zal dit er niet snel meer uitgaan.

GENOTZUCHTIG
Het is een vriendelijk teken, maar ze kunnen ook wel zeker aan hun eigen hachje denken. Op die momenten kunnen opeens erg onbeleefd zijn en letten ze niet op emoties die anderen hierdoor krijgen.

LUI
Ze moeten wel een duidelijk doel hebben, anders zijn ze niet vooruit te branden.

MATERIALISTISCH
Ze denken veel over de toekomst na en willen gewoon lekker luxe leven, waardoor ze geld en bezit toch wel erg prettig vinden.

BEZITTERIG
De meeste negatieve eigenschap, welke kan leiden tot jaloersheid en wraak als mensen iets van hen trachten af te nemen.
 


Het Stier-kind is rustig, betrouwbaar en eerlijk.Spelletjes en speelgoed voor het Stier-kind

Speelvormen: Het Stier-kind speelt graag met zand en modder, kleien, blokken stapelen en knuffels. 

Het Stier-kind moet veel van wandelen of spelen in de natuur, bos of park. Ze hebben veel zuurstof nodig omdat ze de neiging hebben teveel binnen te zitten. Een hondje uitlaten geeft hen zowel een verzorgende aspect en zet ook aan tot bewegen.

Het Stier-kind bakt graag zelf koekjes en taartjes omdat ze zo van eten houden. Voor hun rust is tekenen en schilderen heel goed. Het Stier-kind kan vaak goed en mooi zingen.

Knuffeldieren: Zachte lieve knuffels, koetjes en kalfjes. Boerderij dieren.
Speelgoed: mechanisch speelgoed, ouderwets speelgoed, liedjes zingen. Kleurboeken, vingerverf en kleurige klei. 

Leuke weetjes over het Stier-kind

 • Element: aarde.
 • Speciale nummers: 6, 15, 24, 33, 42, 51, (en dan steeds 9 erbij).
 • Kleuren: roze, blauw en donkergroen.
 • Heersende planeet: Venus.
 • Negatieve planeet: Mars.
 • Geluksstenen: saffier, agaat, diamant en rozekwarst.
 • Geluksdagen: maandag en vrijdag.
 • Best passend: Kreeft, Maagd, Steenbok en Vissen.
 • Meest onverenigbaar: Tweeling, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter, Ram en Waterman.
 • Geschikte beroepen: Creatieve beroepen, ondernemer, architect, financiële beroepen, de bouw, landbouw, beeldhouwkunst, chef-kok en muziekwereld. 

Tips voor ouders

 • Te leren dat hij/zij op een positieve manier moet leren om dingen voor elkaar te krijgen.
 • Houd regelmaat aan en laat ze wennen aan vaste patronen.
 • Zorg voor een liefdevol huis.
 • Geef ze mooie dingen om naar te kijken en om naar te luisteren.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Stier-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is de Bever:
Hij is vastberaden, zakelijk en heeft doorzettings- en aanpassingsvermogen."Bevers vertellen ons dat er soms gewoonweg niets anders opzit dan een plan te maken, de fundering te leggen en te werken naar de volgende stap."
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven