Terug

Blogs

Het Steenbok kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Steenbok als hij of zij is geboren tussen 22 december en 20 januari. Het Steenbok-kind is een aardeteken en staat met beide benen op de grond, ze zijn vaak serieuzer dan hun leeftijdsgenoten. Ze hebben een oude wijze ziel en hebben een hekel aan betutteling. Eigenlijk willen ze het liefst als volwassene aangesproken en behandeld worden. Je hebt een kleine ondernemer in de dop gebaard. Wees niet verrast als het Steenbok-kind al op jonge leeftijd langs de deuren gaat om zelf geplukte bloemen te verkopen of andere handeltjes bedenkt.


Het Steenbok-kind zijn vroegwijze baby's. Ze zijn ernstig en serieus en weten al heel jong wat ze willen. Ze passen zich vaak zonder moeite aan voedings- en slaapschema's en houden van vaste routine. Je Steenbok-baby is niet avontuurlijk, ze houden van het bekende. Ze zijn wel leergierig, maar nemen er hun tijd voor. Als ze het eenmaal weten vergeten ze het niet meer. Het Steenbok-kind is een echte klimmer. De trap of stoelen en banken zijn niet meer veilig zodra zij het klimmen hebben ontdekt.

Steenbok-baby's weten wat ze willen en zullen niet rusten voor ze hun zin hebben. Dit doen ze niet door een woedeaanval. Nee, ze wachten rustig hun tijd af en slaan toe als de tijd rijp is en vinden wel een manier om te laten weten wat zij willen.  Het Steenbok-kind is geen sneller prater, maar als ze praten zijn het vaak wel meteen duidelijke woorden en goede zinnen. Ze slaan de fase van babybrabbelen vaak gewoon over.  


POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

PRAKTISCH
Het Steenbok-kind staan over het algemeen nuchter in het leven, waarbij ze snel kunnen handelen.

GECONTROLEERD
Ondanks dat ze snel kunnen handelen, overdenken ze wel heel goed welke feiten er zijn en waar rekening mee gehouden moet worden, voordat er een beslissing genomen wordt.

AMBITIEUS
Het Steenbok-kind heeft meestal grootste plannen. Ze willen veel doelen in het leven behalen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen.

WIJSHEID
Over het algemeen zijn Steenbokken slimme mensen. Ze zijn niet alleen intelligent, maar kunnen ook zeer volwassen reageren. Ze zijn ook heel erg gedisciplineerd.

GEDULDIG
Het zijn zeker geen impulsieve mensen. Ze weten dat ze alleen maar goed kunnen presteren als ze voorzichtig moeten zijn. Ze begrijpen dat ze hier tijd voor nodig hebben.
 


Het Steenbok-kind is voorzichtig van aard, maar erg loyaal en betrouwbaar.


'NEGATIEVE' EIGENSCHAPPEN

PESSIMISTISCH
Ondanks dat ze zichzelf wel goed kennen en in staat zijn om veel te bereiken, kunnen ze toch ook wel een gebrek aan vertrouwen hebben. Steenbokken denken dan dat ze iets gewoon niet kunnen bereiken en geven dan op.

TE VOORZICHTIG
Ze willen alles overdenken en als ze ook maar even denken dat de kans klein is, zullen Steenbokken er niet eens aan beginnen. Dat is jammer omdat ze dan misschien wel waardevolle mogelijkheden kunnen missen.

KOPPIG
Als Steenbokken eenmaal iets in gedachten hebben, zullen ze dit niet snel veranderen. Ze zijn dan zeer eigenwijs en koppig, zelfs als ze weten dat ze geen gelijk hebben.

VERLEGEN
Steenbokken zijn over het algemeen sociaal sterk, maar ze kunnen soms ook wel bescheiden zijn en dan zelfs erg verlegen worden. Daarom zijn ze het liefst bij heel goede vrienden en familie. Daar voelen ze zich het best.
 


Het Steenbok-kind houdt erg van regelmaat.Spelletjes en speelgoed voor het Steenbok-kind

Spelvormen: serieuze rollenspellen zoals "de politieagent", "de dirigent van het orkest", een leading rol. Een echt fornuisje met pannetjes, een theeservies waarbij je uit echte kopjes kunt drinken. Meehelpen met bakken van taartjes. Zandkastelen en torens bouwen, kleien en tekenen met potloden. Speelgoed voor deze kinderen moet liefst van goede kwaliteit zijn en ook duurzaam.

Knuffeldieren of lievelingsspeelgoed: Schaapjes en bokjes, hertjes. Blokkendoos waarmee je torens kan bouwen, lego, houten trein, of natuurlijk speelgoed.


Leuke weetjes over het Steenbok-kind

 • Element: aarde.
 • Speciale nummers:4, 13, 22, 31, 40, 49, 58, 67 (dan steeds 9 erbij).
 • Kleuren: bruin, oranje, grijs, zwart, wit, rood en blauw.
 • Heersende planeet: Saturnus.
 • Negatieve hemellichaam: de Maan.
 • Geluksdagen: dinsdag en zaterdag.
 • Geluksstenen: diamant, witte saffier, robijn, turkoois, granaat, tijgeroog en kattenoog.
 • Best passend: stier en maagd.
 • Meest onverenigbaar: ram. kreeft en weegschaal.
 • Geschikte beroepen: notaris, accountant, leidinggevende, historicus en verder alle beroepen waar de Steenbok zich tot aan de top kan ontwikkelen.

Tips voor ouders

 • Geeft het Steenbok-kind praktisch speelgoed en opdrachtjes.
 • Help ze bij het realiseren van hun dromen en ambities.
 • Wees aardig en geduldig en push ze niet te veel.
 • Stimuleer ze om vrienden te maken en af en toe activiteiten buitenhuis te zoeken.

Belangrijk

Dit is een algemene beschrijving van het Steenbok-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijk horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is een Sneeuwgans:
Betrouwbaar, en voorzichtig, ambitieus en volhardend, sociaal en efficiënt. Soms ook pessimistisch en veeleisend voor anderen.Wanneer we de Sneeuwgans tegenkomen is het tijd bewuster om te gaan met onze dromen. Om ons af te vragen wat we willen bereiken op de langere termijn, om onze dromen helder te krijgen en gestalte te geven.
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Het Tweeling kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Tweeling als hij of zij is geboren tussen 21 mei en 21 juni. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Tweeling-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer Path

Het Stier kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Stier als hij of zij is geboren tussen 21 april en 20 mei. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Stier-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer Path

Het Ram kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Ram als hij of zij is geboren tussen 21 maart en 20 april. Wij hebben hier wat eigenschappen en leuke weetjes van het Ram-kind voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer Path

Aangesloten zorgverzekeraars & partners

Zorgverzekeraars
Zilveren kruis
Interpolis
FBTO
De Friesland
Menzis
anderzorg
Hema
PMA
Onze partners
STAP
MoedersvoorMoeders
RIVM
Voedingscentrum
12maandenzwanger
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven