Terug

Blogs

Het Schorpioen kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Schorpioen als hij of zij is geboren tussen 23 oktober en 21 november. Het Schorpioen-kind is een waterteken. Het heeft een schild waar hij/zij zich achter kan verschuilen net zoals het Kreeft-kind. Alleen het Schorpioen-kind is feller en kruipen sneller uit hun schulp. Het zijn vaak mysterieuze kinderen, met een diepe blik in hun ogen. Ze zijn emotioneel en kunnen ook wat angstig reageren op de voor hun nog onbekende omgeving. De geboorte zelf maakt op hun veel impact en als ouders kan je te maken hebben met een baby die zijn of haar ongenoegen snel duidelijk maakt aan de omgeving.


Het Schorpioen-kind kan vaak lang huilen en lijken steeds ergens verdriet om hebben. Ze willen graag bij zich gehouden worden. Ze zitten het liefst op schoot en moeten zich veilig voelen in de voor hun onbekende omgeving. Hoe klein het Schorpioen-kind ook is, hun oogjes zullen je scherp en doordringend aankijken, ze zijn charmant en hebben zowel een sterk lichaam als een sterke wil. Ze houden van strijd en zet alles op alles om deze te winnen. Het Schorpion-kind beleefd alles intens. Ze zijn veel met hun gevoel bezig en ook dat van anderen. Zo voelen ze het aan als een ander niet sterk in zijn schoenen staat, en zullen daar gebruik van maken. Zo kunnen ze ook extreem trouw zijn aan familie en vrienden, hebben ze buitengewoon veel moed en kunnen ze heel hard naar iemand uithalen.

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

GEFOCUST
Als het Schorpioen-kind eenmaal een doel heeft, zal hij/zij daar niet snel van af te houden zijn. Dit teken wil zich dan ook volledig richten op datgene wat gebeuren moet.

DAPPER
Hoe moeilijk iets ook is, het Schorpioen-kind zal er alles aan doen om dit te volbrengen. Ze zullen met al hun vermogen en kracht tot oplossingen komen.

UITGEBALANCEERD
Het Schorpioen-kind heeft een heftige passie, maar is zeker niet onverantwoordelijk. Bij alles zal het Schorpioen-kind na blijven denken. Het is over het algemeen een volwassen teken.

TROUW
Het Schorpioen-kind zal altijd voor je klaar staan en doen over het algemeen wat ze beloofd hebben. Met name voor mensen, waar ze om geven, zullen ze extra veel doen.

AMBITIEUS
Ze willen graag macht, leiding en voldoende geld, maar vooral waardering en respect voor dat wat ze bereiken.

INTUITIEF
Ze voelen de gedachten van mensen en kunnen ogenblikkelijk merken wat voor sfeer er ergens is.
 


Het Schorpioen-kind is een onderzoeker.
Ze houden van spannende en geheimzinnige dingen. 


"NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

BEZITTERIG
Schorpioenen kennen een heftige jaloersheid. Ze zullen hun partner niet snel met iemand delen. Komt iemand te dicht in de buurt, dan zal deze de toorn van de Schorpioen over zich afroepen.

MYSTERIEUS
Hoe goed je het Schorpioen-kind ook kent, je zult nooit zijn diepste wezen leren kennen. Het Schorpioen-kind is uitermate geheimzinnig en sluit zijn diepste ziel af voor alles en iedereen.

HAATDRAGEND
Het Schorpioen-kind zal iets, wat iemand hem of haar heeft aangedaan heeft, niet snel vergeten en op wraak zinnen.

SNEL GEKWETST
Ze lijken sympathiek en onbewogen, maar als iemand over hun grenzen gaat, kunnen ze uitermate teleurgesteld zijn en dan ook flink steken.

MANIPULATIEF
Het Schorpioen-kind kan zowel in woorden als daden flink manipuleren. Over het algemeen doen ze dit echter op een geestelijk niveau, zodat anderen niet echt doorhebben dat de Schorpioen degene is die de sfeer bepaalt.
 


Het Schorpioen-kind houdt onvolwaardig van je en geven veel terug. Ze zijn PUUR!Spelletjes en speelgoed voor het Schorpioen-kind

Spelvormen voor het Schorpioen-kind: Uitdagende en grensverleggende spellen zoals wild-water kano, achtbanen, spookhuis en spiegeltent. Psychologische spelletjes en oplossen van mysterieuze puzzels of games. Mythologische verhalen en fantasieboeken, detective verhalen. Daarnaast passen spellen met zoekfuncties bij het Schorpioen-kind, zoals computergames (een eigen held kunnen zijn of macht en controle in het spel hebben).

Leuke weetjes over het Schorpioen-kind

 • Element: water.
 • Speciale nummers: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 (dan steeds 9 erbij).
 • Kleuren: primaire kleuren, oranje, roze en donkerblauw.
 • Heersende planeet: Pluto en Mars.
 • Negatieve planeet: Venus.
 • Geluksstenen: beryl, topaas, aquamarijn, citrien, granaat, opaal en jade.
 • Geluksdagen: dinsdag en donderdag.
 • Best passend: kreeft en vissen.
 • Meest onverenigbaar: stier, leeuw en waterman.
 • Geschikte beroepen: in principe in veel beroepen zoals chirurg, militair, wetenschapper, analyserende beroepen, recherche, psycholoog, taalkundige beroepen en diplomaat.

Tips ouders

 • Voed ze consequent maar vriendelijk op.

 • Leer ze hun emoties in toom te houden.

 • Steun hun dromen, plannen en ambities.

 • Wees altijd oprecht en eerlijk tegen ze.

 • Laat ze zelf dingen ontdekken en uitvinden.

Belangrijk

Dit is een algemene beschrijving van het Schorpioen-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te maken is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats door te geven van je kind aan een astroloog.

 


Het totemdier is de Slang:
Leeft intens, is impulsief en geheimzinnig en heel ambitieus. De Slang is vastberaden, maar soms koppig, jaloers en wantrouwend. Ook is de Slang creatief en heeft ze aanpassingsvermogen.


 

"De Slang symboliseert de transformatie, de wedergeboorte. Wanneer de Slang uit zijn eigen vel is gegroeid laat hij het achter."
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven