Terug

Blogs

Het Ram kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Ram als hij of zij is geboren tussen 21 maart en 20 april. Het Ram-kind is geboren onder het vuurteken en dat zorgt voor een temperamentvol karakter. Het Ram-kind loopt graag voorop en weet precies wat hij/zij wil. Ze zijn ook lichamelijk en mentaal heel sterk. Het zijn snelle leerlingen en zal waarschijnlijk sneller leren lopen en praten dan de meeste andere kinderen. Het Ram-kind is heel initiatiefrijk en enthousiast. Ze zijn daardoor wilskrachtig en avontuurlijk en zijn gemakkelijk geprikkeld als ze het gevoel hebben dat ze door iets of iemand tegenhouden worden.

Het Ram-kind wil graag vernieuwen en willen vooruit. Ze rennen letterlijk door het leven. Ze kunnen daardoor helaas ook vaak brokken maken en snel ongelukjes veroorzaken omdat ze door hun enthousiasme niet goed uitkijken waar ze naartoe rennen. Het Ram-kind kan bijvoorbeeld zo plotseling de straat oversteken, om een bal achterna te rennen. Ze snijden en schaven vaak hun huid door het vallen en kunnen letterlijk hun hoofd stoten. 
 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

AVONTUURLIJK
Het Ram-kind is gek op het nemen van risico en zijn er ook zeker niet bang voor om over grenzen te gaan.

MOEDIG
Waarschijnlijk is er geen teken dat moediger is dan het stoere Ram-kind. Dit teken durft bijna alles.

VEELZIJDIG
Het Ram-kind is nooit te beroerd om nieuwe dingen uit te proberen en zal regelmatig buiten de comfortzone treden.

LEVENDIG
Het typische Ram-kind zijn energiek en hebben een krachtige energie, waardoor er altijd wel iets te beleven valt, als het Ram-kind in de buurt is.

POSITIEF
Het Ram-kind lacht graag en zijn zeer leuke en onderhoudenede mensen, waardoor ze zeer populair zijn.

GEPASSIONEERD
Heeft het Ram-kind eenmaal iets in gedachten, dan zal deze zijn energie er vol voor gebruiken of dit nu om liefde, familie, vriendschap of werk gaat. De passie zal er niet minder om zijn. 
 


Het Ram-kind is een lieve avonturier.


 

"NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

ARROGANT
Het Ram-kind kan wel eens erg ongevoelig zijn voor emoties van anderen, omdat ze denken dat zijzelf alles goed doen.

KOPPIG
Heeft het Ram-kind eenmaal iets in gedachten, dan zal deze niet snel van mening veranderen. Daardoor is het wel eens moeilijk om met ze samen te leven of te werken.

IMPLUSIEF
Het Ram-kind kan zeer ongeduldig zijn. Ze hebben daarbij een groot gebrek aan discipline, waarbij ze ook niet echt de meest georganiseerde van alle tekens zijn.

CONFRONTEREND
Het Ram-kind vindt het soms erg fijn om te discussiëren, waarbij het lijkt alsof ze dit voor de lol doen. Ze zoeken dan confrontaties en geven niet snel toe. 
 


Het Ram-kind is een natuurlijke leider.


 
Spelletjes en speelgoed voor het Ram-kind

Spelvormen die bij het Ram-kind horen zijn; actieve spelvormen zoals, rennen, sporten, timmeren en ijzer bewerken. Spijkers in hout slaan. Veel buitenspelen, op het klimrek en in de klimtouwen. Voetbal, rugby en ruige sporten.

Knuffeldier of lievelingsspeelgoed; zachte knuffelvoetbal of een grote zachte dobbelsteen waar je mee kan gooien. Ballen in het algemeen doen het altijd goed bij het Ram-kind.

Als tegenhanger voor hun enthousiasme, activiteit en voortvarende gedrag houd het Ram-kind van boeken en verhalen. Ze geloven in feeën en reuzen en zijn dol op sprookjes die zich afspelen in magische oorden. 

Leuke weetjes over het Ram-kind

 • Element: vuur.
 • Speciale nummers: 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63.
 • Kleur: rood, wit, bruin, oranje, marineblauw, zwart en roze.
 • Heersende planeet: Mars.
 • Negatieve planeet: Venus.
 • Geluksstenen: bloedsteen, diamant, granaat, rode jaspis ensmaragd.
 • Geluksdagen: dinsdag, vrijdag en zaterdag.
 • Best passend: boogschutter, waterman, leeuw en ram.
 • Meest onverenigbaar: schorpioen, tweeling, vissen en kreeft.
 • Geschikte beroepen: leger, politie, politiek, ondernemer, sport, sociale en medische beroepen, piloot en avontuurlijke beroepen.

Tips voor ouders

 • Geef het Ram-kind geen bevelen.
 • Geef duidelijke grenzen aan en vooral geduld op leert brengen.
 • Gebruik logica en affectie om ze ergens van te overtuigen.
 • Stimuleer hun liefde voor boeken en verhalen.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Ram-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is de Valk:
Actief, onderzoekend, avontuurlijk en krachtig."De Valk is de boodschapper van het dierenrijk, zijn kreet kondigt altijd een bijzondere gebeurtenis aan."
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Terug naar boven