Terug

Blogs

Het Maagd kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Maagd als hij of zij is geboren tussen 23 augustus en 22 september. Het Maagd-kind is een aardeteken en als je kind onder dit teken is geboren, kun je hem net zoals het Stier-kind en het Steenbok-kind niet zo gek maken. Kleine maagden zullen op heel jonge leeftijd al proberen geluidjes uit hun omgeving na te doen. Ze zijn snel en alert en lijken alles in hun omgeving op te merken. Aan de andere kant zijn ze ook rustig en kalm. Ze helpen graag op school bij allerlei taken van de juf of meester. Hierdoor krijgen ze het gevoel er echt bij te horen en een belangrijke functie te hebben. Ze zijn erg precies en secuur in hun doen en laten.


Het Maagd-kind kan een moeilijke eter zijn. Ze horen niet bij de categorie kinderen waarbij je kunt voorspellen wat ze lekker vinden of niet. Ze zijn erg netjes en geordend en zullen ze een aantal vaste gewoonten hebben waar ze veel waarden aan hechten. Ze ruimen hun speelgoed op als het ze gevraagd wordt, doen graag kleine klusjes en ze zijn doorgaans goed gehumeurd. In gezelschap houdt het Maag-kind zich graag op de achtergrond. Als hij zich vertrouwt voelt, kan hij de oren van je hoofd kletsen. En dat praten kan het Maagd-kind vaak snel en verbazingwekkend goed. Het Maagd-kind heeft een hekel aan een vieze luier en zal daardoor snel zindelijk zijn.


POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

OOG VOOR DETAIL
Het Maagd-kind ziet alles wat er om hen heen gebeurt. Ze zijn erg waakzaam en hebben oog voor het brede plaatje, maar ook zeker voor de details.

INTELLIGENT
Ze zijn over het algemeen zeer intelligent en willen graag kennis opdoen. Het Maagd-kind zal dus altijd wel willen leren en tot op hoge leeftijd met opleidingen bezig zijn.

PRAKTISCH INGESTELD
Ze zijn zeer nuchter en zullen zich niet snel richten op dromen en fantasieen. Het Maagd-kind zal zich meer richten op het hier en nu.

ANALYTISCH
Er zal niet snel iets voor het Maagd-kind verborgen blijven. Ze vinden het dan ook erg leuk om ingewikkelde zaken op te lossen. Ze zijn daarom analytisch zeer sterk.

BETROUWBAAR
Ondanks dat het Maagd-kind zeer intelligent en nuchter is, zijn ze tegelijk ook zeer bescheiden. Ze doen erg hun best om hun werk te doen, maar hebben geen behoefte aan teveel complimenten. Een simpel bedankje is al voldoende.
 


 Kleine Maagden kijken eerst graag de kat uit de boom.


 
"NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

TE KRITISCH
Het Maagd-kind heeft zelf goed door wat erom ze heen speelt. Ze hebben duidelijke gedachten en meningen en zullen anderen daar geregeld mee om de oren slaan. Zij dringen hun eigen normen en waarden dan wel eens op. 

KIESKEURIG
Ze willen soms teveel vast blijven houden aan de details van zaken, meningen en mensen. Daardoor kan het Maagd-kind wel eens door de bomen het bos niet meer zien. Ze willen dan ook dat alles zeer goed moet zijn.

VEELEISEND
Het Maagd-kind neemt niet snel genoegen met behaalde resultaten van zichzelf, maar ook niet van anderen. Ze willen dat alles perfect is en nemen geen genoegen met minder.

CONSERVATIEF
Zij zullen niet snel willen veranderen, zolang iets goed gaat. Het Maagd-kind staat dan niet echt open om een radicale verandering toe te passen.

ONGEDULDIG
Het Maagd-kind wil alles gelijk, op dit moment, en zullen niet snel kunnen wachten tot straks.
 


Het Maagd-kind is verstandig en zeer behulpzaam.Spelletjes en speelgoed voor het Maagd-kind

Spelvormen: Dokterstasjes en kookspulletjes, huishoudelijke speeltjes zoals een mini stofzuiger of een strijkplank of oven. Handwerken en knutselen met papier, borduren. Jongens kunnen goed bouwpakketten maken en zijn technisch aangelegd.

Knuffeldieren of lievelingsspeelgoed: Bouwpakketten, een letterbak met kleine aandenken. Leesboeken en puzzels oplossen, legpuzzels maken. Denkspellen waarmee hun intellect geprikkeld wordt.

Leuke weetjes over het Maagd-kind

 • Element: aarde.
 • Speciale nummers: 5,14, 23, 32, 41, 50, 59 (steeds 9 erbij).
 • Kleuren: wit, geel, beige, groen, zilver, indigo en paars.
 • Heersende planeet: Mercurius.
 • Negatieve planeet: Jupiter.
 • Geluksstenen: carneool, citrien, jaspis, peridoot, saffier, amethist en kornalijn.

 

 

 • Geluksdagen: woensdag.
 • Best passend: stier en steenbok.
 • Meest onverenigbaar: tweeling, boogschutter en vissen.
 • Geschikte beroepen: beroepen waar het intellect gebruikt kan worden en waar weinig routinematige werkzaamheden bij zijn, analytische beroepen, boekhouder en accountant.

 

 

Tips voor ouders

 • Spreek je waardering uit.
 • Wees niet te kritisch.
 • Geef ze lichamelijke affectie.
 • Toon veel geduld als ouder.
 • Stimuleer hun fantasie met verhaaltjes.
 • Geef ze een huisdier om voor te zorgen.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Maagd-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het Totemdier is een Bruine Beer:
Praktisch, tolerant en optimistisch. Hij is bescheiden en punctueel maar kan soms ook lui zijn, pietluttig of te sceptisch.


 
"De Beer verschijnt vaak in je leven in tijden van verwarring en onrust. Kruip in je hol, stel vragen, neem de tijd en luister."

 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven