Terug

Blogs

Het Leeuw kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Leeuw als hij of zij is geboren tussen 23 juli en 22 augustus. Het Leeuw-kind is een vuurteken en als je kind onder dit teken is geboren, is hij enthousiast, temperamentvol en staat het vaak in vuur en vlam. Je Leeuwen baby is het ene moment het toonbeeld van een schattige baby, en het volgende moment veranderen in een brullend Leeuwtje. Waarom? Waarschijnlijk omdat er iets niet helemaal gaat zoals het gedacht had. Het Leeuwen-kind staat graag in de belangstelling. Zij willen graag het middelpunt zijn van het gezin en vragen veel aandacht van hun ouders.


Ze hebben veel plezier in het leven en willen graag zich vermaken of vermaakt worden. Vaak krijgen ze de lachers op hun hand. Omdat dat naar meer smaakt, kunnen ze soms doorslaan en uitsloverig overkomen. Ze zijn heel creatief en speels en zetten anderen aan om mee te doen. Ze zijn snel populair bij anderen en kunnen anderen ook snel meetrekken met hun plannen. Houden van gezelligheid en van bezoek. Kleine baby's en kinderen genieten van alle aandacht en cadeautjes die ze krijgen van belangstellende bezoekers.  

 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

SYMPATHIEK
Het Leeuw-kind is zeer vriendelijk en goedaardig, die makkelijk liefde en genegenheid aan mensen kunnen laten zien. Ze zijn zeer behulpzaam en ondersteunen anderen.

ENERGIEK
Als zonneteken is het logisch dat het Leeuw-kind erg veel kracht heeft. Daardoor kunnen ze putten uit een bron van energie en zijn ze niet snel moe te krijgen.

LOYAAL
Het Leeuw-kind staat altijd wel voor mensen klaar. Ze vragen dan wel iets van je terug. Ze doen niet zomaar iets voor je. Meestal is het gevoel dat anderen iets terug willen doen al voldoende voor het Leeuw-kind.

OPTIMISTISCH
De meeste dingen zou het Leeuw-kind vanuit het positieve bezien. Ze willen de wereld niet al te negatief bekijken, maar zijn wel realistisch als iets niet goed gaat.

EERLIJKHEID
Ondanks dat het Leeuw-kind vriendelijk en sympathiek zijn, zullen ze ook heus wel zeggen wat ze van je vinden. Ze zijn recht door zee, maar doen dit wel op een tactische manier.
 


Het Leeuw-kind maakt je graag aan het lachen.


 

"NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

KOPPIGHEID
Heeft het Leeuw-kind eenmaal iets in zijn hoofd, dan zal het moeilijk zijn om deze van iets anders te overtuigen.

EGOISTISCH
Ondanks dat het Leeuw-kind sympathiek is, kunnen ze erg egoistisch zijn. Dit is vooral als ze in hun carriere succes behalen, maar ook privé kunnen ze hier wel eens last van hebben.

BEZITTERIG
Hebben ze een partner of een heel goede vriend(in) dan kunnen Leeuwen erg bezitterig zijn. Ze delen deze dan liever niet met anderen, tenzij ze ook met die anderen goed op kunnen schieten.

DOMINANT
De koning(in) van de dieren, dan zegt natuurlijk genoeg. Hierbij kun je wel eens egocentrisch zijn, want mensen moeten eigenlijk doen wat de koning(in) wil.

ONGEDULDIG
Het Leeuw-kind wil alles gelijk, op dit moment, en zal niet snel kunnen wachten tot straks.
 


Het Leeuw-kind heeft een zonnig karakter en blaken vaak van gezondheid.


 
Spelletjes en speelgoed voor het Leeuw-kind

Spelvormen; Rollenspel (prins en prinsessen) en toneel, creatief bezig zijn, een feestmuts of versieringen, slingers maken. Alle actieve spelvormen die in een groepje gedaan kunnen worden. Sieraden maken, dansen. Voorgelezen worden waarbij ze graag op schoot zitten.

Knuffeldier of lievelingsspeelgoed; Leeuwtjes, haantjes en pauwen. Dieren met grote pluimen of kuifjes op het hoofd. Glinsterende glitters, kralen en armbandjes maken. Spellen met rolverdeling of toneelspel. Verkleden en dramaspellen. Sprookjes, alles wat amusement geeft. Ook gokspelletjes en spellen waarbij geld verdiend kan worden. Ze willen graag winnen en gezien worden.

Meisjes Leeuwen houden van meisjesachtige dingen en kunnen zeer koppig zijn.
Jongens Leeuwen houden van wilde spelletjes met veel avontuur.

Kleine Leeuwen doen graag klusjes in huis. Maar geen gewone klusjes, er moet wel wat eer aan te behalen zijn. Ze willen zich graag verantwoordelijk voor iets voelen en zullen de taken die erbij horen goed en graag uitvoeren.


Leuke weetjes over het Leeuw-kind

 • Element: Vuur.
 • Speciale nummers: 4, 13, 22, 31, 40, 49, 58 (dan steeds 9 erbij).
 • Kleuren: goud, oranje, wit, rood en oker.
 • Heersende hemellichaam: Zon.
 • Negatieve planeet: Saturnus.
 • Gelukstenen: onyx, diamant, bergkristal, peridoot, tijgeroog, robijn en gele barnsteen.
 • Geluksdagen: zondag.
 • Best passend: ram en boogschutter.
 • Meest onverenigbaar: stier, schorpioen en waterman.
 • Geschikte beroepen: Alle beroepen waar ze een hoge functie kunnen behalen, directie, organisatorische beroepen, musicus, kunst en maatschappelijke beroepen.

 

 

Tips voor ouders

 • Negatieve gedrag, het "brullen" van de Leeuw negeren en het positieve te stimuleren.
 • Door met complimentje te strooien kun je het Leeuw-kind niet blijer en zelfverzekerder maken. 
 • Geef de kleine Leeuw zoveel mogelijk vrijheid.
 • Leer ze respect te hebben voor anderen.
 • Accepteer dat ze druk en enthousiast zijn. 

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Leeuw-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is een Zalm:
Trots, energiek en enthousiast. Is grootmoedig en tolerant, rechtvaardige creatief, maar soms ook arrogant en dominerend."Wanneer je de Zalm ontmoet is het tijd om stil te staan bij je wortels, om je bewust te zijn waar je vandaan komt."
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven