Terug

Blogs

Het Kreeft kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Kreeft als hij of zij is geboren tussen 21 juni en 22 juli. Het Kreeft-kind is een waterteken en is één van de gevoeligste van de dierenriem. Het Kreeft-kind heeft een zacht karakter en is vaak iets emotioneler dan andere kinderen. Het is snel geraakt en soms ook overgevoelig, maar laat dit niet graag zien. Door het harde pantser om zich heen kan het Kreeft-kind zijn kwetsbare kant beschermen of verbergen. En kan gevaarlijk uithalen met zijn vlijmscherpe scharen omdat het Kreeft-kind niet goed tegen afwijzing of kritiek van anderen kan. Het zal in zo'n situatie flink van zich afbijten. Door hun wisselende stemmingen heeft het Kreeft-kind vaak last van humeurigheid.

Het Kreeft-kind heeft veel bescherming nodig omdat het gevoelige intuitieve kinderen zijn. Als de omgeving niet veilig aanvoelt voor hen, zullen ze het liefst achter de rok van hun moeder verschuilen. Het Kreeft-kind zal eerst afwachten en als de kust veilig is pas uit hun schulp tevoorschijn komen. Het voelt zich graag gekoesterd door hun familie, waardoor zij het belangrijkste in hun leven worden. Het Kreeft-kind is vaak erg begaan met het lot van anderen en kunnen heel verzorgend en bemoederend zijn. Ze nemen buurtkinderen onder hun hoede of ontfermen zich over 'eenzame' poesjes of verdwaalde honden. Je doet ze een groot plezier met een huisdier. 

 

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN

CREATIEF
Het Kreeft-kind kan met zeer goede en slimme ideeën komen, waardoor ze geregeld door mensen geroemd worden om hun inventieve en innovatieve ideeën.

SPONTAAN
Het Kreeft-kind is vooral spontaan, doordat ze een krachtige intuitie hebben. Daardoor kunnen ze snel beslissingen nemen, omdat ze goed aanvoelen wat wel en niet kan.

LOYAAL
Het kreeft-kind staan geregeld voor mensen klaar en zullen niet snel weigeren om ondersteuning te bieden. Ze hoeven hier ook niets voor terug en doen dit het liefst zonder tegenprestatie.

LIEFDEVOL
Het Kreeft-kind zal mensen waar ze van houden of mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen zeer liefdevol met hen omgaan. Houd het Kreeft-kind van je, dan zal je dit zeker merken, omdat ze je beschermen en genegenheid bieden.

EMOTIONEEL
De buitenkant van het Kreeft-kind lijkt koel, ondanks dat er meestal mooie gevoelige ogen staan. Ze komen gedistantieerd over, maar innerlijk zijn ze zeer warm en gevoelig, waardoor ze zich bekommeren om de harde werkelijkheid.
 


Het Kreeft-kind is een echte knuffelkont. "NEGATIEVE" EIGENSCHAPPEN

WISSELVALLIG GEDRAG
Het Kreeft-kind kan in korte tijd verschillende emoties laten zien. Ze kunnen van het ene op het andere moment van vrolijk naar humeurig gaan. Deze wisseling van stemming kan voor mensen zeer moeilijk zijn.

PESSIMISTISCH
Het Kreeft-kind heeft redelijk snel de neiging om te denken dat het toch niet gaat lukken. Ze kunnen opgeven en het ook niet meer proberen. Het is dan moeilijk ze ertoe te bewegen om iets alsnog aan te pakken.

CONSERVATIEF
Het Kreeft-kind vindt het moeilijk als een situatie verandert. Ze vinden het erg lastig om het opeens anders te doen en met iets nieuws te starten of te accepteren dat iets anders moet.

OVER-EMOTIONEEL
Het Kreeft-kind kan nog wel eens hypochondrisch gedrag vertonen. Ze hebben dan denkbeeldige pijnen, die voortkomen uit tegenslagen die er helemaal niet zijn.

ACHTERDOCHTIG
Het Kreeft-kind kan wel eens erg wantrouwend zijn als ze een diepgaande band met mensen hebben.
 


Het Kreeft-kind heeft een sterk geheugen.


 
Spelletjes en speelgoed voor het Kreeft-kind

Spelvormen: Vader en moedertje spelen of rollenspelen zijn voor het Kreeft-kind op het lijf geschreven door hun sterke fantasie. Poppenspel en knuffels. Drama en toneel. Muziekinstrument spelen. Knutselen en kleuren. Een boek lezen. Voorgelezen worden of zomaar een verhaaltje vertellen, het Kreeft-kind hangt aan je lippen.

Het Kreeft-kind houdt erg van water, spelen met water, maar ook van zwemmen of andere watersporten. Ook vinden ze het heerlijk om in bad te spelen.

Knuffeldier of lievelingsspeelgoed: Poppenhuis, poppenspel en rollenspeel. Toneelspel. Thuis spelen en familie bordspellen. Verzameling aanleggen.

Leuke weetjes over het Kreeft-kind

 • Element: water.
 • Speciale nummers:7, 16, 25, 34, 43, 52, 61(en steeds 9 erbij).
 • Kleuren: wit, creme, rood en geel.
 • Heersende hemellichaam: Maan.
 • Negatieve planeet: Saturnus.
 • Geluksstenen: smaragd, robijn, onyx, chrysopraas, maansteen, peridoot en parel.

 

 • Geluksdagen: zondag en maandag.
 • Best passend: stier, maagd, schorpioen en vissen.
 • Meeste onverenigbaar: ram, tweeling, weegschaal, leeuw, boogschutter en waterman.
 • Geschikte beroepen: alle beroepen waar ze kunnen werken met maatschappelijke en psychische zaken van mensen, journalist, politicus, medicus, creatieve beroepen.

 

 

Tips voor ouders

 • Stimuleer om te leren vertrouwen op anderen.
 • Leer het Kreeft-kind met hun angsten om te gaan.
 • Reageer gelijkmatig of ze nu vrolijk of verdrietig zijn.
 • Plaag ze nooit en geef ze genoeg aandacht.
 • Niet doen: te veel beschermen.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Kreeft-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaatst door te geven van je kind aan een astroloog.
 


Het totemdier is een Specht:
Emotioneel, gevoelig, kwetsbaar, beschermend, fantasierijk, teder, intuitief en vergevingsgezind."De Specht pikt en pikt en pikt, net zo lang tot er iemand op zijn kloppen reageert."
 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Lees meer Path

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

Lees meer Path

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven