Terug

Blogs

Het Boogschutter kind

Je kind heeft het sterrenbeeld Boogschutter als hij of zij is geboren tussen 22 november en 21 december. Het Boogschutter-kind is een vuurteken. Ze zijn avontuurlijk, eigenwijs, eerlijk en optimistisch. Net als een boogschutter is het Boogschutter-kind pijlsnel. Vol enthousiasme en grote fantasie vertelt hij/zij zijn verhaal aan anderen. Door het vrolijke, zonnige karakter is het Boogschutter-kind erg geliefd bij groot en klein. En als ze klein zijn is dat het belangrijkste voor hen, door iedereen aardig gevonden worden.
 

Het Boogschutter-kind zijn geboren vrijbuiters. Ze gaan graag op avontuur, eerst binnenshuis en al snel op eigen benen in de buitenlucht. Ze houden ervan om bij water en in bossen rond te dwalen op zoek naar avontuur. Boogschutter meisjes zijn op jonge leeftijd dan ook vaak wat 'jongensachtiger' in doen en laten. Als er één baby is die graag wordt rondgedragen in een draagdoek dan is het Boogschutter-kind wel. Het maakt niet uit wat je doet, werken, schoonmaken of boodschappen doen. Als zij er maar bij kunnen zijn. Slapen doen ze wel tussendoor. 
 

POSITEVE EIGENSCHAPPEN

ZEER EERLIJK
Het Boogschutter-kind zal er niet om heen draaien maar zeggen wat hij/zij denkt. Over het algemeen doen ze dit wel op een beheerste manier, maar kan het niet anders, dan zijn ze recht door zee. Ze hebben meestal wel veel voor mensen over.

INTELLECTUEEL
Misschien laten ze het niet altijd even duidelijk merken, maar het zijn over het algemeen zeer slimme mensen, die zeker wel weten wat er allemaal in de wereld speelt.

NORMEN EN WAARDEN
Boogschutters zijn zeer filosofisch en hebben een zeer goed gevoel over wat allemaal goed en fout is. Daar kunnen ze zeer verstandig over praten en streven meestal het goede na.

KRACHTIG
Boogschutters zijn zowel geestelijk als fysiek krachtpatsers. Ze komen imposant of atletisch over en spenderen ook best wel wat tijd aan sport en avontuur.

AVONTUURLIJK
Het Boogschutter-kind zal niet graag thuis blijven. Ze trekken er het liefst op uit om allerlei leuke activiteiten te ondernemen.

 


Het Boogschutter-kind is eerlijk en recht door zee.'NEGATIEVE' EIGENSCHAPPEN

NONCHALANT
Ze handelen eerst voor ze er over nadenken, waarbij ze eventueel problemen of fouten wegwuiven als iets wat nu eenmaal onderdeel van hun leven is.

TACTLOOS
Ze zijn erg eerlijk en dat zou niet erg moeten zijn, alleen soms willen ze dit nog weleens te heftig doen en dan zijn ze niet meer zo beleefd en sympathiek.

ONGEDULDIG
Boogschutters willen, bij dingen die ze moeten doen, niet tot morgen wachten. Ze willen gelijk handelen, maar kunnen dan erg pushen en mensen onder druk zetten.

TEGENSTRIJDIG
Boogschutters hebben nog wel eens de neiging om iets te zeggen en dan later te beweren dat ze het anders bedoelen. Dit is onderdeel van nonchalance en ongeduld, waardoor ze niet altijd even consistent zijn.

OVERDREVEN VERTROUWEN IN ZICHZELF
Boogschutters kunnen erg veel, maar kunnen dat ook wel eens overdrijven. Ze hebben dan de neiging om te denken dat ze alles zeer percfect doen.

 


Het Boogschutter-kind is een echt buitenkind.Spelletjes en speelgoed voor het Boogschutter-kind

Spelvorm voor het Boogschutter-kind: bergen beklimmen, hutten bouwen, survival tochten maken, verkenningstochten, paardrijden (met name het springen en galopperen). Maar ook sporten die uitdagen en prestatie gericht zijn, zoals trampoline springen, klimrekken, boogschieten, dartsspel of een balspel.

Knuffeldier of lievelingsspeelgoed: Schommelpaard, knuffelpaardje, helikopters en vliegtuigen.
 

Leuke weetjes over het Boogschutter-kind

 • Element: vuur.
 • Speciale nummers: 3, 12, 21, 30, 39, 48, 57 (dan steeds 9 erbij)
 • Kleuren: violet, paars, rood, roze, lichtblauw en crème.
 • Heersende planeet: Jupiter.
 • Negatieve planeet: Mercurius.
 • Geluksdagen: woensdag en donderdag.
 • Geluksstenen: turkoois, topaas, granaat, lapis, amethist en citrien.
 • Best passend: ram en leeuw.
 • Meest onverenigbaar: tweeling, maagd en vissen.
 • Geschikte beroepen: onderwijs, juridische beroepen, beroepen in de natuur, trainers, politie, leger en andere beroepen waar ze hun intellect bij kunnen.

   

Tips ouders

 • Ga vaak met het Boogschutter-kind de natuur in.
 • Geef ze veel lichamelijk contact.
 • Geef het Boogschutter-kind een doel, dat ook zinvol is om te bereiken.
 • Het Boogschutter-kind moet echt leren om de ander te begrijpen en niet alleen in zichzelf te geloven.

BELANGRIJK

Dit is een algemene beschrijving van het Boogschutter-kind. Als je interesse hebt om een persoonlijke horoscoop van je kind te laten maken, is het van belang om de geboortedatum, geboortetijd en geboorte plaats door te geven van je kind aan een astroloog.

 


Het totemdier is een Uil:
Joviaal en avontuurlijk, onafhankelijk en veelzijdig, enthousiast en optimistisch, een warme persoonlijkheid. Maar soms te heftig, tactloos en overdreven."Als de Uil stilletjes in je leven vliegt wil hij je helpen om bepaalde dingen onder ogen te zien."

 

Bron

 • Astro angels
 • Video: Parents
Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer blogs

Kraamfeest of toch kraambezoek

Ga je voor een kraamfeest of toch liever voor de persoonlijke kraambezoekjes? Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijker een keuze kan maken.  

Baby weetjes

Allemaal leuke baby weetjes! Heerlijk leesmateriaal voor tijdens de laatste loodjes. 
 

How to-video’s over je pasgeboren baby

Het is 3.24 uur ‘s nachts. Je pasgeboren baby huilt. Je haalt hem uit zijn wieg om te kijken wat er aan de hand is: ‘Wat zou hij bedoelen? Heeft hij honger, wil hij een schone luier of heeft hij darmkrampen?’ 

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven