Terug

Kruik vullen

Kruik vullen

Je baby zal in die eerste weken na zijn geboorte niet alleen genieten van een warme kruik, maar deze ook echt nodig kunnen hebben. Het vullen van een kruik heeft een gebruiksaanwijzing. Controle van de kruik en aandacht voor hoe je deze bij je baby legt, is erg belangrijk!  We laten je twee manieren zien om een aluminium kruik te vullen. Kijk, leer en beslis zelf wat fijn is voor jou en je baby.

[noot] In de video zie je dat door de kraamverzorgende als optie (alleen) een hydrofiel luier met knoop om de kruik wordt gedaan. Binnen het protocol  is dit aangepast. Het advies welke nu wordt gegeven: doe altijd eerst een kruikenzak om de kruik voordat je een hydrofiel luier er omheen knoopt.

 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Blogs over Je zwangerschap

Ramadan, zwanger en borstvoeding

De Ramadan, de Islamitische vastenperiode, start 13 april en duurt tot en met 12 mei.Dit is de maand waarin vele moslims gaan vasten. Voor sommige mensen wordt hierin een uitzondering gemaakt waaronder moslimvrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Zij mogen zelf kiezen of ze mee doen omdat het vasten voor hen een extra belasting kan zijn.

Lees meer Path

Veelgestelde vragen over slapen

Regelmatig vragen ouders ons voor advies over het slaapritme van hun jonge baby. Deze vragen beantwoorden wij zo goed mogelijk. Degene die hier veel meer over kan vertellen is slaapcoach Patricia Luppers. Lees haar blog.

Lees meer Path

Opgezette borstjes & heksenmelk

In de eerste weken na de geboorte kan je baby opgezette borstjes hebben. Soms kan er uit de tepel "heksenmelk" komen.

Lees meer Path

Aangesloten zorgverzekeraars & partners

Zorgverzekeraars
Zilveren kruis
Interpolis
FBTO
De Friesland
Menzis
anderzorg
Hema
PMA
Onze partners
STAP
MoedersvoorMoeders
RIVM
Voedingscentrum
12maandenzwanger
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven