Terug

De eerste hapjes

De eerste hapjes

Een leuke miniserie van het Voedingscentrum. In vier video afleveringen worden er tips en informatie gegeven over ‘De eerste baby hapjes’. 

Deel #1

Als je baby tussen de 4 en 6 maanden is, zou je kunnen beginnen met het geven van een paar kleine eerste hapjes: de oefenhapjes. Deze oefenhapjes komen nog niet in de plaats van borstvoeding of flesvoeding. Belangrijk advies begin niet eerder dan je baby 4 maanden is. Wil je nog even wachten of je wilt wachten omdat je borstvoeding geeft dan is dat ook goed. Als je kind 6 maanden is dan heeft hij wel vaste voeding nodig naast de borst- of flesvoeding.

Ieder kind heeft zijn eigen tempo. Kijk of je kind er al aan toe is. Het is belangrijk dat je kind in ieder geval rechtop zit en goed kan slikken. WIl je meer weten of de eerste hapjes check dan de website van het Voedingscentrum .

Geef je borstvoeding en heb je meer vragen over het combineren en introduceren van vast voedsel, dan kun je meer informatie vinden bij borstvoedingsorganisatie La Leche Legue; introductie vast voedsel en keuze 4 of 6 maanden.

 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Gerelateerde Babybalance video's

Video van onze partner

Wat voor hapjes?

Fruit, groente of allebei

Video van onze partner

Hoe maak je hapjes klaar

Prakken, groot of klein, snijden, …

Blogs over Je baby wordt ouder

Slapen in de eerste twee maanden

In de eerste weken met een baby komt er veel op je af. Slaapcoach Patricia Luppers, verteld je in dit blog wat je moet weten over het slapen van jouw baby in de eerste twee maanden.

Lees meer Path

Veelgestelde vragen over slapen

Regelmatig vragen ouders ons voor advies over het slaapritme van hun jonge baby. Deze vragen beantwoorden wij zo goed mogelijk. Degene die hier veel meer over kan vertellen is slaapcoach Patricia Luppers. Lees haar blog.

Lees meer Path

Je baby is verkouden

Baby's hebben vaker last van een verkoudheid dan volwassenen. Maar hoe ontstaat een verkoudheid, wat kan je eraan doen en wanneer moet je de verloskundige en of huisarts inschakelen.

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven