Terug

RS virus bij je kind!

RS virus bij je kind!

RS virus (Respiratoir Syncytieelvirus) is het meest voorkomende verkoudheidsvirus die bijna ieder kind op jonge leeftijd wel een keer mee maakt. Met name in de winterperiode komt dit virus vaak voor.

Alleen wat is het en waar moet je als ouder op letten? Wat is het verschil tussen een gewone verkoudheid of een infectie met het RS virus? Deze animatie van het Longfonds laat zeer duidelijk zien wat het doet met de longen van je kind en wat de symptomen zijn waar je op moet letten.

Nog vragen na het zien van de video? Klik hier voor de info-folder en voor meer info!

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Blogs over Je baby wordt ouder

Veelgestelde vragen over slapen

Regelmatig vragen ouders ons voor advies over het slaapritme van hun jonge baby. Deze vragen beantwoorden wij zo goed mogelijk. Degene die hier veel meer over kan vertellen is slaapcoach Patricia Luppers. Lees haar blog.

Lees meer Path

Slapen in de eerste twee maanden

In de eerste weken met een baby komt er veel op je af. In dit blog vertelt Patricia Luppers, slaapcoach, wat je moet weten over het slapen van jouw baby in de eerste twee maanden.
 

Lees meer Path

Je baby is verkouden

Baby's hebben vaker last van een verkoudheid dan volwassenen. Maar hoe ontstaat een verkoudheid, wat kan je eraan doen en wanneer moet je de verloskundige en of huisarts inschakelen.

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven