Terug

Nieuws

Pers

Nieuwe zorgverzekeraars zijn welkom!

Babybalance wordt als e-health product vergoed door de labels van Achmea-verzekerden. Deze vergoeding maakt onderdeel uit van een pilot waar Achmea aan deelneemt en is gestart op 1 oktober 2014. Tot 1 okober 2015 testen en onderzoeken we de kwaliteit, toegankelijkheid en kosten van deze dienstverlening met als doel deze (nog meer) te verbeteren. Babybalance streeft er naar om haar e-health fims voor meer aanstaande en pas bevallen ouders beschikbaar te maken. Zorgverzekeraars zijn welkom om zich aan te melden.  

Enige e-health aanbieder in geboortezorg
De informatie uit de video's is gebaseerd op de protocollaire richtlijnen voor de kraamzorg en de praktijk van ervaren kraamkundigen. Dat maakt de voorlichting en instructies eenduidig, professioneel en betrouwbaar. Reden waarom het Zorginstituut Nederland (ZN) aangeeft dat Babybalance - vooralsnog als enig bedrijf - een vorm van zorg aanbiedt die vergoed kan worden uit de basisverzekering.

Verzekeraar voorziet toekomst 
voor e-health in geboortezorg

Achmea vergoedt als eerste verzekeraar de e-health van Babybalance, want: 'We merken dat ouders steeds meer én online informatie verzamelen om zich voor te bereiden op het ouderschap. Dit product sluit hier goed bij aan. Daarnaast zal het concept anderstalige gezinnen aanspreken, omdat ze (straks) waardevol advies krijgen in hun eigen taal.’

ACK-Zorgmaat, Mammae Mia, Pro Care Kraamzorg, BTK Kraamzorg, Het Geboortecollectief en Nieuw Leven Kraamzorg de kraamzorgbureaus die meedoen aan de pilot, bieden de films van Babybalance aan hun clienten aan:

  • vanwege de eenduidigheid en betrouwbaarheid van de informatie, dat neemt verwarring en onzekerheid weg;
  • het ouders helpt als zij, nadat de kraamverzorgende weg is, alles nog eens na kunnen kijken.
  • het opnieuw een stuk kwaliteitsverbetering is van de kraamzorg

Ook aanbieden?
Neem a.u.b. contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.

 

 

 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer nieuws

De impact van de coronacrisis op de ondersteuning van gezinnen ....

Het Verwey-Jonker Instituut heeft onderzoek gedaan naar; De impact van de coronacrisis op de ondersteuning van gezinnen in kwetsbare sitiaties met kinderen van 0 - 4 jaar. Babybalance is in dit onderzoek meegenomen bij punt 4.2 Vernieuwende initiatieven in de hulp en ondersteuning van gezinnen in kwestbare situaties.

Nieuwe website = werk in uitvoering

Het is je vast al opgevallen: onze website is vernieuwd.

Kansrijke Start tijdens de Corona crisis

Babybalance is al jarenlang aanbieder van online zwangerschaps- en babyzorg in Nederland.

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven