Terug

Nieuws

Blog Zilveren Kruis

Babybalance: een vliegende start voor je baby


Zilveren Kruis Moderator Rogier ‎23-02-2015
 

In verwachting van je eerste kindje ben je als aanstaande ouders natuurlijk dolgelukkig. Tegelijkertijd is het niet vreemd om je ook onzeker te voelen over de nieuwe verantwoordelijkheid die op je wacht. Vragen stapelen zich op: heb ik alles wel goed voorbereid? En na de bevalling: kan ik mijn kleintje een veilige en gezonde start geven? Behalve de tijdelijke steun van de kraamverzorging zijn er nu ook de handige instructiefilmpjes van Babybalance.nl.

Als onervaren en jonge ouders heb je in een van de spannendste fasen uit je leven veel vragen. Het internet biedt, naast zaken als kraamzorg en het consultatiebureau, vaak al veel antwoorden. Nu is er iets nieuws: Babybalance.nl. Een site vol met video’s, zodat je op een hele comfortabele manier praktische adviezen ontvangt rondom de zwangerschap, kraamtijd en eerste maanden van het prille leven van je kind. Babybalance is gratis te gebruiken voor zwangere stellen die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis.

Beter informatie opnemen 
Indra Silar is kraamverzorgende bij zorgorganisatie Mammea Mia, een van de partners van Babybalance. Zij gebruikt Babybalance in haar werk. “Ouders krijgen in de eerste weken na de bevalling ontzettend veel indrukken. Hun vaardigheid om nieuwe informatie op te nemen is daardoor wat minder. Inlezen, of je laten vertellen over de zorg van je kindje is dan niet altijd de beste manier. Ik merk dat ouders door instructiefilmpjes de informatie vaak beter opnemen.”

Voor en na de geboorte
De filmpjes van Babybalance gaan over veelvoorkomende vraagstukken waarmee ouders te maken kunnen krijgen tijdens de zwangerschap en in de maanden na de geboorte. Met deze hulp kunnen zij zich dus goed voorbereiden op de laatste fase van de zwangerschap. Wat neem je bijvoorbeeld mee naar het ziekenhuis voor de bevalling? Of waar houd je rekening mee als je liever thuis bevalt? Andere instructiefilmpjes richten zich op thema’s die spelen na de geboorte, zoals het troosten van je baby, een ledikantje opmaken en het geven van borstvoeding.
 


Aanvulling door Babybalance:
Dit blog is geschreven tijdens de pilot/proef die Babybalance en Zilveren Kruis samen hebben gedaan. Vanaf  1 januari 2016 heeft Babybalance een overeenkomst met Zilveren Kruis en haar labels FBTO, Interpolis, DeFriesland.

Al hun verzekerden die zwanger zijn of nog kraamzorg ontvangen kunnen hier een Babybalance account aanmaken!

Babybalance wordt daarnaast ook vergoed door Menzis en haar labels en sinds april 2020 tijdelijk door de overige zorgverzekeraars.

Bekijk alvast de video voedingssignalen . Wil je al onze video's bekijken? Dit kan met het BabyBalance account. 

Tip of vraag?

Heb je een tip of vraag laat het ons dan weten, dit kan via contact op onze website of via Facebook chat.

Meer nieuws

De impact van de coronacrisis op de ondersteuning van gezinnen ....

Het Verwey-Jonker Instituut heeft onderzoek gedaan naar; De impact van de coronacrisis op de ondersteuning van gezinnen in kwetsbare sitiaties met kinderen van 0 - 4 jaar. Babybalance is in dit onderzoek meegenomen bij punt 4.2 Vernieuwende initiatieven in de hulp en ondersteuning van gezinnen in kwestbare situaties.

Lees meer Path

Nieuwe website = werk in uitvoering

Het is je vast al opgevallen: onze website is vernieuwd.

Lees meer Path

Kansrijke Start tijdens de Corona crisis

Babybalance is al jarenlang aanbieder van online zwangerschaps- en babyzorg in Nederland.

Lees meer Path

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven