Wat is Babybalance ?


In de meer dan tien jaar van haar bestaan, is Babybalance dé aanbieder geworden van digitale voorlichting en instructie over zwangerschaps- en babyzorg in Nederland (e-Health).


We zijn daarmee ook de grondlegger van het feit dat dit reguliere zorg is geworden! Eind 2020 hebben zorgverzekeraars namelijk besloten dat de digitale voorlichting basisverzekerde zorg is geworden. Babybalance voldoet aan alle strenge voorwaarden van de zorgverzekeraars. Per 1 januari 2021 wordt onze digitale voorlichting en instructies door verschillende zorgverzekeraars vergoed via de kraamzorgorganisaties.

Ook uit onze jaarlijkse evaluatieonderzoeken weten we dat vele zwangere en pas bevallen vrouwen en hun partner zich goed geholpen met de Premium- en Partnersvideo's. Daar zijn we blij mee.

Met de video's geven we je antwoord op allerlei vragen over de zorg voor je baby. Ze zijn waardevolle aanvulling op wat de verloskundige en kraamverzorgende je zullen vertellen. Handig ook om de vragen die ze mogelijk oproepen, direct met hen te bespreken.

Zo werkt het
 • Je zorgverzekeraar moet Babybalance opgenomen hebben in hun kraamzorgpakket. Check of dat voor jou geldt.

 • Je kraamzorgorganisatie moet een overeenkomst hebben met Babybalance. De vergoeding voor het Babybalance-account verloopt via jou kraamzorgbureau. Met hen maken wij hier afspraken over.

 • Voor jou kost het niets extra's als je standaard tussen de 24 á 49 uur kraamzorg ontvangt of in ieder geval binnen de 80 uur blijft. Als jouw zorgverzekeraar dit vergoedt, betaal je geen wettelijke eigen bijdrage voor een Babybalance-account. Meer informatie over jouw kraamzorgpakket mét Babybalance lees je hier.

 • Zodra je een account hebt aangemaakt, checkt Babybalance of je inderdaad verzekerd bent bij de zorgverzekeraar die dit vergoedt en of we een overeenkomst hebben met jouw kraamzorgbureau.

 • Als dat het geval is, krijg je binnen maximaal 3 werkdagen een melding van ons dat je account actief is. Vanaf dan kun je de Premium video's bekijken tot en met drie maanden na je uitgerekende datum. Dat kan op deze website of via de splinternieuwe app. Die download je binnen je account in je eigen profielpagina.

 • Heeft jouw kraamzorgbureau nog geen contract met Babybalance? Geen probleem. Laat hen weten dat je een account hebt aangevraagd en vraag of ze contact met ons opnemen.  Dan regelen wij dat voor je. Je krijgt van ons bericht als dat rond is, daarna heb je snel toegang.

 • Heeft jouw kraamzorgbureau wel een contract met ons, maar vergoedt je zorgverzekeraar Babybalance nog niet? Ook in dat geval geldt: neem contact met ons op en vraag zelf aan je zorgverzekeraar om Babybalance alsnog in het kraamzorgpakket op te nemen.

Je krijgt ook toegang tot het zwangerschaps-e-magazine

Als je al een een Premium Babybalance-account hebt, ontvang je per trimester een online magazine boordevol informatie, medische zaken, voeding en leuke tips.

Alle informatie staat in het teken van de zorg voor jezelf en voor je baby, voor de fase waar je op dat moment zit: van je zwanger tot na de bevalling en als je baby ouder wordt. Extraatje van Babybalance voor jou.

Zo werkt het: Bovenaan de website zie je in het menu de e-magazines staan. Zodra je aan je nieuwe trimester begint, sturen we je een berichtje dat de nieuwe editie klaarstaat. Daarvoor moet je jezelf wel aanmelden. Wanneer je dit bij de eerste keer aanmelden voor een account nog niet hebt gedaan dan kun je het regelen binnen je eigen account op je profielpagina. Lezen maar!

Kennisquiz

We bieden onze Premium-accounthouders ook een kennisquiz aan. Op een speelse manier kun je testen of je voldoende weet over de zorg voor je baby. Als je het even niet meer weet, is dat geen probleem. Je kijk de video gewoon opnieuw en je weet het antwoord weer.

Actief op social media

Babybalance is actief op Facebook en Instagram. Heb je vragen? Stel die ons, of reageer op onze posts. We zijn graag met je in gesprek.
We sturen ook regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes. Wanneer je  hier nog niet voor hebt ingeschreven bij het aanmaken van je account dan kun je onderaan onze website hier nog voor aanmelden.

De kenmerken van Babybalance in een notendop:
 • Betrouwbaar en 24/7 beschikbaar: de video's volgen de richtlijnen van de kraamzorg, zijn samengesteld door zorgprofessionals uit de verloskunde, kraamzorg en lactatiekunde en getoest door Kenniscentrum Kraamzorg. Dat betekent 24/7 toegang tot je professionele en betrouwbare vraagbaak.
   
 • Meertalig en multicultureel: iedereen heeft recht op online kraamzorg. Daarom zullen alle video's zo snel mogelijk in Engels beschikbaar zijn. Meer talen volgen daarna, zodat iedereen plezier heeft van Babybalance.
   
 • Vergoed door je zorgverzekeraar: we vinden het belangrijk dat we toegankelijk zijn voor élke (aanstaande) ouder. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden Babybalance uit de basisverzekering!
  Lees hier welke dat zijn.
   
 • Voor (fysieke) kraamzorg aan huis moet je per uur een zogenaamde wettelijke eigen bijdrage betalen. Voor een Babybalance-premiumaccount betaal je geen wettelijke eigen bijdrage.
   
 • Onafhankelijk en reclamevrij: niets zo irritant als video's die steeds worden onderbroken door reclame. Wij doen daar niet aan. Babybalance is 100% onafhankelijk. Je krijgt alleen de informatie waar je naar op zoek bent.

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Terug naar boven