Waarom is er Babybalance ?


Je zoekt vast op het internet naar informatie. Bijvoorbeeld over hoe je een kruik moet vullen, elektrisch kan kolven of hoe je je baby heerlijk in bad kan doen.


Als het gaat om zorg voor je baby, wil je zeker weten dat de instructies veilig en betrouwbaar zijn.
Dat er grote behoefte zou komen aan betrouwbare video's, zagen de oprichters Grietje Miedema en Monique Slaa al in 2012. Voorzien in die behoefte, is een van de drie redenen waaronder Babybalance er is.

De andere twee redenen:

Ze zagen dat er steeds minder kraamzorguren werden afgenomen. Er werd ouders een wettelijk eigen bijdrage gevraagd die zijn niet altijd kunnen betalen. Daarom werd hun missie: iedereen ongeacht de omvang van je portomonee, moet toegang kunnen krijgen tot online kraamzorg, vergoed uit de basisverzekerde zorg.

Ze zagen ook dat het online aanbieden van betrouwbare informatie een waardevolle aanvulling zou zijn op wat de verloskundige en kraamverzorgende ouders vertellen en leren. De coronacrisis in 2020 heeft in volle gang laten zien hoe belangrijk digitale voorlichting en instructie is. Dat zal alleen nog maar meer worden.

Getoetst en vergoed

Daarom is er dus Babybalance. Alle kraam(technische) video's zijn getoetst door Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) en voldoen aan de richtlijnen en protocollen kraamzorg. Zo nodig worden de video's aangepast aan de nieuwe protocollen/richtlijen van KCKZ, nieuwe protocollensite, 11 april 2023. Dat geeft een veilig gevoel. Extra voordeel: alle zorgverzekeraars hebben de online voorlichting en instructie standaard opgenomen in het kraamzorgpakket. Zij vergoeden dit pakket voor (aanstaande) ouders uit de basisverzekerde zorg. Altijd in combinatie met jou eigen kraamzorg. Het valt binnen je kraamzorgpakket van 24 á 49 uur tot maximaal 80 uur. Je betaald geen wettelijke eigen bijdrage voor een Babybalance-account.

Dé aanbieder van online zwangerschaps- en babyzorg

In meer dan tien jaar van haar bestaan, is Babybalance dé aanbieder geworden van online zwangerschaps- en babyzorg in Nederland. Het was ook het eerste eHealth project in de kraamzorg. Wil jij onbeperkt de video's bekijken tijdens je zwangerschap tot en met drie maanden na je bevalling? Maak dan je premiumaccount aan. Bekijk hier of jouw kraamzorgbureau al aangesloten is.

Aangesloten kraamzorgbureaus & partners

Aangesloten kraamzorgbureaus
Onze partners
Longfonds
Puur Persoonlijk
Boekstart
Stichting Babyspullen
Terug naar boven