Informatie voor kraamzorgaanbieders

NIEUW

Babybalance altijd erbij voor alle zwangeren

Als jij een kraamzorgaanbieder bent, dan kun je Babybalance altijd aanbieden bovenop wat jullie kraamverzorgende aan de  pasbevallen ouders leert tijdens de kraamzorg. De kraamzorguren aftrek behoort tot de verleden tijd voor zwangeren die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland, Menzis, Hema, AnderZorg en PMA. 
Dat is goed nieuws! 

Alle video's die antwoord geven op allerlei vragen waar (aanstaande) ouders mee kunnen zitten, zijn getoetst door het Kenniscentrum Kraamzorg. Ze voldoen daarmee aan alle richtlijnen. Dat betekent altijd zekerheid en geeft ouders een veilig gevoel.
De video's zijn daarmee ook een mooie aanvulling op wat jij als kraamverzorgende leert aan de ouders. je kunt ze tevens gebruiken bij intakes bij gezinnen, instructiemateriaal tijdens informatiebijeenkomsten, bijscholing of andere gelegenheden.

Groeiend kennisplatform
Goed om te weten, is dat Babybalance een groeiend social media platform Facebook en Instagram heeft met veel interactie en toegang tot ouders. Het is een bron voor nieuwtjes, feitjes, wetenswaardigheden en interactie blijft groeien. Jij kunt ook je voordeel doen met het kennisplatform.

Wil jij toegang tot Babybalance?
Als kraamzorgaanbieder kun je gratis toegang krijgen tot alle video's van Babybalance. Wij hoeven daarvoor alleen maar te zien dat bij jullie ingeschreven zwangeren regelmatig een account aanmaken. Omdat je hiervoor geen vier uur meer hoeft af te trekken van de standaard 49 uur kraamzorg, zijn er geen drempels meer. Dat maakt het jou makkelijker om het als een extra service te zien bovenop de fysieke kraamzorg die je aanbiedt.

Voor meer informatie neem contact op met Babybalance: contactformulier 
Monique Slaa of Grietje Miedema nemen dan contact met je op.

Let op!
Aandachtspunt is wel dat je kraamgezin inclusief Babybalance binnen de 80 kraamzorguren en verdeeld over 10 dagen van het Landelijke Indicatie Protocol (LIP) kraamzorg blijft. Ook moeten de zwangeren verzekerd zijn bij één van de bovenstaande zorgverzekeraars om het account vergoed te krijgen. 

Nieuws bericht van zorgverzekeraar voor zorgaanbieders
Lees hier het hele bericht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, geldt ook voor haar labels. 
Zorgverzekeraar Menzis en haar labels volgt het beleid van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. 
" Deze zorg is geen reguliere kraamzorg, hiervoor wordt dus geen eigen bijdrage in rekening gebracht.
  Er worden ook geen uren in mindering gebracht op de geindiceerde/te leveren uren reguliere zorg"